Premagal konja in postal najboljši v ZDA

Foto: EPA
Foto: EPA
Stephen Curry je po izboru ameriške tiskovne agencije Associated press najboljši športnik leta v ZDA. Premagal je tudi konja.
Oglej si celoten članek

Stephen Curry je bil s strani ameriške tiskovne agencije izbran za najboljšega športnika leta (The Associated Press 2015 Male Athlete of the Year).Tako se je pridružil LeBronu James, Michaelu Jordanu in Larryju Birdu, ki so preostali košarkarji s to nagrado v njeni 85-letni zgodovini. Curry je tokrat prekosil golfista Jordana Spietha, ki je osvojil dva turnirja serije Major, in American Pharoaha (Ameriškega faraona), konja, ki je kot prvi osvojil Trojno krono po letu 1978.

Ameriški faraon je dobil sicer tri prva mesta več kot Curry, a se je slednji znašel kar na 86 odstokov glasovnic, ki so jih oddali uredniki in novinarji. Tretjina glasovalcev sicer konja, ki je za slovito Triple Crown moral zmagati na prestižnih dirkah Kentucky Derby, Preakness Stakes in Belmont Stakes, ni uvrstila med peterico imen na svojih lističih.

"To je res velika čast," je po izboru dejal košarkar moštva Golden State. "Nagrada se nanaša na vse športe, zato jo še bolj cenim ... to je zelo cool," je še nadaljeval aktualni MVP v ligi NBA, ki se je s soigralci veselil tudi naslova.  "Nisem si mislil, da je lahko še boljši kot v minuli sezoni, a je naredil velik korak naprej. To je kar velik dosežek, če si aktualni najkoristnejši igralec lige," je dejal trener Steve Kerr, ki je Golden State popeljal do lovorike.

Curry je svoje povprečje 23,8 doseženih točk na tekmo popravil na 30,8. To je največja razlika v enem letu za aktualnega MVP-ja. Nekdanji košarkar Jalen Rose je tako že izjavil, da bi Curry lahko poleg nove nagrade za najkoristnejšega igralca sezone prejel tudi priznanje za košarkarja, ki je najbolj napredoval (most improved player).

Priznanje je vsekakor lep povod za prikaz najboljših akcij Stepha Curryja, k temu pa smo dodali še podobne vragolije ostalih mojstrov oranžne žoge.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.