"Premagam lahko oba Klička"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Boksarski dedek Evander Holyfield pri 49 letih še nima dovolj. V ponedeljek je v intervjuju za francoski L'equipe izjavil, da se želi posloviti z naslovom, in samozavestno dodal, da je sposoben premagati "nepremagljiva" brata Kličko.
Oglej si celoten članek

Boksarska legenda Evander Holyfield še vedno ni pripravljena, da rokavice obesi na klin in se dokončno poslovi. Američan je odločen, da še enkrat poskuša nemogoče in se znova okiti z naslovom svetovnega prvaka. Za svoji tarči si je izbral kar ukrajinska brata Kličko. Holyfield meni, da Vitalij in Vladimir svoje pasove branita v že vnaprej dobljenih dvobojih, ob tem pa gledata predvsem na čim večji zaslužek. "Oba lahko premagam. V pokoj želim kot prvak po vseh verzijah," je svojo željo francoskemu časopisu zaupal 49-letnik. "Za oba Klička je pomemben le zaslužek. Toda pravega denarja ne bosta dobila proti drugorazrednim nasprotnikom, temveč proti meni, ki sem najbolj znan aktivni težkaš. Vendar očitno ne želita tvegati," je Holyfield še povedal za L'Equipe.

Holyfield je v preteklosti v težki kategoriji in kategoriji cruiser osvojil en naslov po verziji WBC, štiri po verziji WBA in tri po verziji IBF. Ljubiteljem boksa bo ostal v spominu predvsem po spektakularnem nokavtu, ki ga je zadal Miku Tysonu leta 1996, in pa seveda tudi po njunem zgodovinskem povratnem dvoboju, ko mu je Iron Mike odgriznil del ušesa.

Američan je v letos dvakrat stopil v ring. Borba proti Shermanu Williamsu je bila prekinjena (no contest), potem ko je po trku z glavama utrpel poškodbo na levem očesu. Maja je vpisal zmago proti Dancu Brianu Nielsenu. Naslednjič naj bi Holyfield boksal decembra v Braziliji. Sprva je bilo načrtovano, da se bo pomeril proti Rusu Aleksandru Povetkinu, a so kasneje borbo odpovedali, tako da še vedno čakamo na junaka, ki se bo pomeril proti Holyfieldu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:21 3. November 2011.

    če ne bo uspelo njemu, komu sicer? ne vem pa ali je dovolj hiter...itak pa zgodbe s sodniki, pred leti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.