Preminil legendarni vratar Real Madrida

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Kraljevski klub se je poslovil od svojega legendarnega čuvaja mreže.
Oglej si celoten članek

V 73. letu starosti je preminil nekdanji vratar Real Madrida Andrés Avelino Junquera. Junquera je za Kraljevski klub branil devet let, med leti 1966 in 1975. V tem času je petkrat postal državni prvak, prav tako pa je trikrat osvojil španski pokal. V sezoni 1967/68 je tudi prejel nagrado Zamora za najboljšega vratarja španske lige.

Junquera je svojo kariero začel pri lokalnem klubu Cruz Blanca Felguerina ter se pri sedemnajstih preselil v špansko Segundo k Union Popular de Langreo. Tam so ga zelo mladega odkrili skavti Reala ter ga pri dvajsetih pripeljali v špansko prestolnico. Tam je po enem letu prevzel mesto prvega vratarja ter branil do svojega 29. leta, ko se je preselil k Realu Zaragozi, kjer je tudi končal svojo kariero.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.