Preminila velika teniška ikona

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Umrl najstarejši zmagovalec Roland Garrosa.
Oglej si celoten članek

Iz španske teniške zveze so sporočili, da je po dolgi bolezni v 82. letu starosti umrl Andres Gimeno, najstarejši zmagovalec odprtega prvenstva Francije v Parizu. Gimeno je najbolj sloviti turnir na svetu na peščeni podlagi osvojil leta 1972, v velikem finalu je bil tedaj 34 let in 10 mesecev star Španec boljši od Francoza Patricka Proisyja.

Foto: Profimedia Andres Gimeno

Njegov rojak Rafael Nadal, absolutni kralj peska in 12-kratni zmagovalec Roland Garrosa, je na Twitterju zapisal, da je bil Gimeno "pionir španskega tenisa" in odličen športnik.

Foto: Profimedia Andres Gimeno

Gimeno je v svoji karieri dosegel 44 turnirskih zmag. Španijo je v Davisovem pokalu zastopal med letoma 1958 in 1960 ter 1972 in 1973, od leta 2009 je član mednarodnega teniškega hrama slavnih.

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:05 10. Oktober 2019.

    Ni dneva brez te slike sveče na Žurnalu. Žurnal je en tak portal za osmrtnice neznanim znanim.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.