''Premislil sem si, López bo začel tekmo''

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti je na tiskovni konferenci v Istanbulu, kjer se bo španski viceprvak pomeril z Galatasarayem, razkril, da bo v vratih belega baleta stal Iker Casillas.
Oglej si celoten članek

Legendarni vratar kraljevega kluba Iker Casillas se je v španskem prvenstvu moral zadovoljiti z vlogo druge violine, Ancelotti pa mu je obljubil, da bo večje minutaže deležen na mednarodnem prizorišču.

''Premislil sem si, Diego López bo začel tekmo,'' je tiskovno konferenco v smehu začel Ancelotti. ''Šalim se. Iker bo igral. Imamo dva zelo dobra vratarja, ki imata fantastičen odnos in po mojem mnenju si Diego zasluži igrati v La Ligi, Iker pa v Ligi prvakov. Casillas ima ogromno izjušenj. Deluje mirno in mislim, da bo odigral dobro tekmo. Zna se soočiti s pritiskom,'' je dodal italijanski strateg.

Arbeloa že okreval, z Balom previdno

Ancelotti je pred obračunom z Galatasarayem razkril, da bo začetna enajsterica zelo podobna tisti, ki je začela tekmo pri Villarrealu. ''Álvaro Arbeloa je že okreval in videli bomo, kako bo treniral. Z Balom moramo biti previdni, saj je proti Villarrealu odigral 60 minut. Na igrišču ni imel nobenih težav, vendar moramo vseeno premisliti, preden ga pošljemo na zelenico,'' je povedal Ancelotti.

Italijanski trener je po koncu lanske sezone zapustil PSG, kjer ga je nasledil Laurent Blanc. Ancelotti je novinarjem priznal, da je izgubil zaupanje francoskega prvoligaša. ''Ko podpišem pogodbo, ponavadi upam, da jo bom podaljšal in ostal dolgo časa. Prvih šest mesecev je bilo vse dobro, nato pa je vodstvo spremenilo svoje stališče. Nismo imeli načrta, ampak samo idejo o dobrih rezultatih,'' je povedal 54-letnik in dodal: ''Vsi so mislili, da sem odšel, ker sem imel Real Madrid. To ni res. Tako sem se odločil. Ne vem, če je bila to pravilna odločitev, a pri PSG je postalo preveč zapleteno.''

Drogba računa na podporo s tribun

Današnji nasprotnik madridskega Reala bo turški Galatasaray. Ekipi sta se lani pomerili v četrtfinalu Lige prvakov, v skupnim izidiom 5:3 pa se je napredovanja veselil španski prvoligaš.
Foto: EPA didier drogba Didier Drogba, zvezdnik turške ekipe in stari znanec evropskih nogometnih zelenic, se zaveda, da bo Real zelo težko premagati, vendar upa, da jim bodo do presenečenja pomagali domači navijači. ''Naš stil igre spodbudi naše navijače. Ko smo se pomerili lani, so bili nogometaši Reala šokirani nad atmosfero. Po koncu so nam nekateri povedali, da je bilo zunaj noro, in da imamo izjemne navijače. To je res. Naši navijači so najboljši. Upamo, da nam bodo namenili podporo, mi pa jim bomo poskusili povrniti z lepim presenečenjem,'' je povedal Drogba, ki je dosegel zadetek na zadnji tekmi proti Realu.

''Zelo težko jih bo premagati, vendar verjamemo, da lahko iztržimo dober rezultat. Real Madrid je odličen klub z odličnimi igralci, a nogomet se igra na igrišču, 11 proti 11, zato možnosti so. Zakaj pa ne?'' je dodal reprezentant Slonokoščene obale.

Galatasaray čaka težka naloga, saj mu je žreb namenil skupino smrti, v kateri so poleg Real Madrida še italijanski Juventus in danski Copenhagen. ''Zaupam svoji ekipi in upam, da se bomo uvrstili v izločilne boje,'' je zaključil Drogba.

Liga prvakov, skupinski del, 1. kolo:

Skupina A

ob 20.45:
Manchester United - Bayer Leverkusen
Real Sociedad - Šahtar Doneck

Skupina B

ob 20.45:
Copenhagen - Juventus
Galatasaray - Real Madrid

Skupina C

ob 20.45:
Benfica - Anderlecht
Olympiakos - Paris Saint-Germain

Skupina D

ob 20.45:
Bayern München - CSKA Moscow
Voktoria Plzen - Manchester City

Skupina E

Sreda ob 20.45:
Chelsea - Basel
Schalke 04 - Steaua Bucharest

Skupina F

Sreda ob 20.45:
Marseille - Arsenal
Napoli - Borussia Dortmund

Skupina G

Sreda ob 20.45:
Atlético Madrid - Zenit
Austria Wien - Porto

Skupina H

Sreda ob 20.45:
AC Milan - Celtic
Barcelona - Ajax

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.