Prepelič do rekorda sezone

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Rekord sezone Klemna Prepeliča premalo za zmago nad vodilnim Olympiacosom.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkar Klemen Prepelič je v 25. krogu evrolige dosegel 21 točk in postavil osebni rekord v tej sezoni, vseeno pa je morala njegova Valencia priznati premoč vodilnemu Olympiacosu, ki je slavil z 92:85.

Španci so dvakrat vodili s 15 točkami naskoka, Grki pa so v drugem polčasu dvignili raven igre in z delnim izidom 30:13 v tretji četrtini zabeležili sedmo zaporedno zmago v evroligi.

Prepelič je odigral eno svojih najboljših partij v evroligi. Za tri točke je zaostal za rekordom iz leta 2021. Trojke je metal 5:7, za dve točki 2:2, proste mete pa 2:2. Ob štirih podajah je imel statistični indeks 23 (osebni rekord je 29).

Zmage se je veselil tudi Mike Tobey v dresu Barcelone, ki je bila doma boljša od Monaca z 80:70. Američan je v 11 minutah zbral dve točki in dva skoka.

Katalonci so vpisali 17. zmago, tako da si z Real Madridom, ki ima tekmo manj, delijo drugo mesto. Olympiacos jih ima 19, Monaco je ostal pri 15, prav toliko pa jih ima tudi Fenerbahče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.