Prepelič tik pred prihodom v Olimpijo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Zgodba o prestopu enega najbolj nadarjenih slovenskih košarkarjev Klemna Prepeliča iz Heliosa v Union Olimpijo naj bi se počasi bližala koncu.
Oglej si celoten članek

Klemen Prepelič je že po koncu lanske sezone dal vedeti, da bi kariero najraje nadaljeval pri Union Olimpiji, a stvari seveda niso tako enostavne. Ker je mladi košarkar pogodbeno še vedno vezan na Helios, kjer se je lani razvijal pod nadzorom izkušenega trenerskega mačka Zmaga Sagadina, je jasno, da si Domžalčani z njegovim odhodom želijo iztržiti kar čim več. Na drugi strani imajo pri Ljubljančanih, ki jim denarja kronično primanjkuje, povsem nasprotne želje – Prepeliča pripeljati za čim manj denarja.

Po dolgotrajnem pogajanju naj bi vse vpletene strani zdaj le našle skupni jezik in Prepelič naj bi bil tik pred tem, da podpiše za najtrofejnejši slovenski košarkarski kolektiv. Kot je direktor Heliosa Lado Gorjan pojasnil za Sportal, naj bi se zatikalo le še pri dinamiki odplačevanja. "Le še formalnost je in Klemen bo član Olimpije. Olimpija si ga želi, Klemen pa bi rad odšel v Ljubljano. Počasi se vse skupaj razpleta. Nekaj besed namenjamo le še dinamiki odplačevanja Klemnovega prestopa," je za omenjeni medij dejal Gorjan.

Morina v Helios

Gezim Morina, mladi slovenski košarkarski reprezentant, bo dres domžalskega Heliosa nosil naslednje štiri sezone. Morina, letnik 1992, ki je pred nekaj tedni navduševal z odličnimi igrami in borbenostjo na evropskem prvenstvu za mlajše člane v Sloveniji, bo še enkrat združil moči s Sagadinom. V lanski sezoni je v prvem delu sezone v dresu Hopsev iz Polzele v 20 minutah na tekmo dosegal 7,8 točke in 5,2 skoka, v drugem delu sezone pa je bil pri Olimpiji. Dva metra in štiri centimetre visok košarkar se najbolje znajde na položaju krilnega centra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.