Prepelič: To bo posebna tekma

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nocojšnji obračun 5. kroga Eurocupa med Union Olimpijo in EWE Baskets Oldenburgom (20.30) še posebej nestrpno pričakuje branilec gostujoče zasedbe Klemen Prepelič.
Oglej si celoten članek
Dvoboj tekmecev, ki trenutno taborita na dnu lestvice skupine A, bo izjemno pomemben v boju za napredovanje, zato je trener Union Olimpije Gašper Potočnik podrobno analiziral igro nemškega moštva.

"Oldenburg je dobra ekipa, ki mogoče ni toliko atletska in hitra, kot smo do sedaj opozarjali pred tekmami EuroCupa. Če hočete, lahko rečemo, da igrajo nekoliko bolj evropsko košarko, saj imajo trenerja, ki prihaja s prostora bivše države. Oldenburg je praktično sestavljen iz samih tujcev, ki pa so zelo kvalitetni. Čaka nas težka tekma in narediti moramo vse v naši moči, da tekmo dobimo," je pred tekmo pojasnil Potočnik, ki ni mogel biti zadovoljen z zadnjimi predstavami svojega moštva, z izjemo evropskega dvoboja v Bilbau, od koder so se zmaji vrnili z dragoceno zmago.

Tudi krilni košarkar ljubljanske zasedbe Blaž Mahkovic se zaveda, da je v izenačeni skupini na domačem parketu nujno potrebno zmagovati: "Tokratni tekmec je sicer trenutno na zadnjem mestu v skupini, ampak se moramo zavedati, da je naša skupina zelo izenačena. Vsak lahko premaga vsakega. Gre za dobro ekipo, ki ima kar nekaj odličnih strelcev z razdalje, zato so lahko izjemno neugoden nasprotnik."

Prepelič najboljši asistent

Ljubljanski ljubitelji košarke bodo lahko nocoj v Stožicah pozdravili tudi bivša zmaja Klemena Prepeliča in Nemanjo Aleksandrova, ki sodita med najboljše strelce Oldenburga, Prepelič pa je s povprečjem 4,3 podaje na tekmo prvi asistent moštva.

"Zame bo to zelo posebna tekma, saj se bom pomeril proti bivšemu klubu. Dobro poznam dvorano in veliko članov tega kluba. Kljub vsemu pa trenutno nosim dres Oldenburga in v tekmo bom krenil z željo po zmagi," je pojasnil slovenski reprezentančni branilec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.