Preplah v Atléticu: Falcao bi lahko odšel

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Atlético Madrida Diego Pablo Simeone je razburil navijače španskega prvoligaša. Prvi zvezdnik ekipe Radamel Falcao je nedavno zatrdil, da si želi nekoč zaigrati za enega izmed največjih klubov, Simeone pa opozarja, da bi lahko Kolumbijec kmalu zapustil Atlético.
Oglej si celoten članek

Nobena skrivnost ni, da si Radamel Falcao želi nekega dne zaigrati v enem izmed največjih evropskih nogometnih klubov. Trener Atlético Madrida Diego Pablo Simeone je poudaril, da Kolumbijca ne bo zadrževal v Madridu. ''Kakorkoli se bo odločil, bom vesel, saj ga poznam še iz časov, ko je bil otrok. Z njim sem se pogovarjal pred tekmo z Bilbaom. Povsem mogoče je, da bo odšel, saj je normalno, da najboljši nogometaši na svetu lahko odidejo. Zasluži si vse dobro,'' je povedal Simeone, ki pa ni želel razpravljati o svojih strateških odločitvah na tekmah evropske lige. ''Jaz sem trener in nikomur se mi ni potrebno zagovarjati. Sestaviti moram ekipo, ki bo lahko tekmovala v vseh treh tekmovanjih,'' je dodal Simeone, ki je zelo zadovoljen s predstavo svojih varovancev v letošnji sezoni. Atlético se na lestvici španske nogometne lige nahaja na drugem mestu, za vodilno Barcelono pa zaostaja tri točke.

Fábregas: ''Vedno želimo, da Madrid zmaga''

Vodilna Barcelona pod vodstvom Tita Vilanova podira nove rekorde. Katalonci imajo za seboj najboljši start v zgodovini španske nogometne lige, eden najbolj zaslužnih pa je tudi Cesc Fábregas. Španec je prepričan, da je v najboljši formi svojega življenja, Katalonci pa motivacijo črpajo iz Real Madrida. ''Vedno želimo, da Madrid zmaga, saj nas to prisili, da igramo še bolje. Zaradi tega moramo zmagati vsako tekmo, če želimo osvojiti ligo,'' je povedal Fábregas in dodal, da se dobro počuti pod vodstvom Tiva Vilanove. ''Tito vključuje svoje taktične zamisli, a naša pot ostaja enaka,'' meni nogometaš Barcelone, ki je spregovoril še o Lionelu Messiju. ''Z Leom je zelo lahko igrati. Jaz in številni drugi nogometaši si štejemo v čast, da igramo z njim.''

Busquets: ''Tito ni tako oblegan, kot je bil Pep''

Foto: EPA sergio busquets O stanju v taboru Barcelone se je razgovoril Sergio Busquets. ''Edini problem so goli, ki jih prejemamo. Imeli smo veliko težav s poškodbami. To se dogaja Barçi in Španiji. Zato moramo izkoristiti svoje priložnost,'' je povedal 24-letnik, ki menjavi trenerja ne pripisuje prevelikega vpliva. ''Dovolj smo zreli, da se zavedamo, da moramo zmagovati, in to velja ne glede na to, ali nas vodi Pep ali Tito. Seveda pogrešaš trenerja kot je Guardiola, a s Titom nam gre dobro. Deležen je manj medijske pozornosti, kar nam omogoča več miru,'' je povedal Busquets, ki namerava ostati pri Barceloni.

Sanchez bo manjkal štiri tedne

Iz Barcelone, vodilnega kluba španskega nogometnega prvenstva, so danes sporočili, da je poškodba gležnja Alexisa Sancheza hujše narave. Triindvajsetletni čilski reprezentant je danes opravil nekaj podrobnejših zdravniških pregledov, po katerih je znano, da bo zvezdnik Barçe zaradi hudega zvina desnega gležnja z igrišč odsoten vsaj štiri tedne.

Sanchez je na sredini prijateljski tekmi med Čilom in Srbijo v švicarskem mestu St. Gallen z igrišča odšepal že po 15 minutah, ko se je nerodno zapletel s srbskim branilcem Aleksandrom Miljkovićem. To je že šesta poškodba Sancheza, odkar se je leta 2011 Barceloni pridružil iz italijanskega Udineseja. Kar štiri poškodbe je "pridelal" med igranjem za reprezentanco. Barcelona trenutno ogromno težav s poškodbami igralcev. Na seznamu poškodovanih so še Carles Puyol, Adriano, Isaac Cuenca in Thiago.

Dres za Thiaga Messija

Nogometaš Manchester Cityja Sergio Agëro je izpolnil svojo obljubo in Lionelu Messiju podaril dres argentinske reprezentance z imenom Messijevega sina Thiaga. Agüero je v Riyadhu, kjer je Argentina gostovala pri Savdski Arabiji, javno čestital Messiju, ki je nedavno postal oče.

Foto: Twitter dres thiago messi aguero

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.