Prepoved nastopanja v Evropi za milanski klub

Foto: Profimedia Samir Handanović AC Milan Inter
Veliki italijanski klub bi lahko ostal brez nastopa v Evropi.
Oglej si celoten članek

Nekdanjemu nogometnemu velikanu z Apeninskega polotoka, nogometni zasedbi iz finančne prestolnice Italije Milana, grozi izključitev iz evropskih tekmovanj zaradi kršitev finančnega fair-playa, je v petek poročal New York Times.

Nogometaši Milana so si s šestim mestom v serie A zagotovili nastopanje v evropski nogometni ligi, vendar pa so evropski nogometni finančni nadzorniki zaradi neurejenega poslovanja kitajskih lastnikov italijanskega prvoligaša predlagali, da Milanu za eno leto odvzamejo pravico do nastopanja v evropskih tekmovanjih. Kitajski lastniki se namreč po poročanju NY Timesa ne držijo pravil finačnega fair-playa.

Milan je aprila lani dobil novega lastnika. Razvpiti Silvio Berlusconi je svoj delež v milanskem klubu prodal kitajskemu poslovnežu Liju Yonghongu za 740 milijonov evrov. Klub je po lastniški menjavi za nakupe novih igralcev namenil 200 milijonov evrov, pri enem od ameriških finančnih skladov pa ima prijavljeno posojilo v vrednosti 300 milijonov evrov.

AC Milan čaka podobna usoda, kot še nekaj vrhunskih evropskih klubov, rdeči karton za nastopanje na evropski sceni so v preteklosti že prejeli španska Malaga, srbska beograjska Crvena zvezda in turški Galatasary.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.