Prepovedan hidžab, Savdijke gredo domov?

Foto: EPA
Foto: EPA
Judoistki Vodjan Šarkani iz Savdske Arabije je mednarodna judoistična zveza prepovedala nastopanje s hidžabom, tradicionalnim muslimanskim ženskim pokrivalom, zato najbrž sledi njen odhod domov.
Oglej si celoten članek

Ker je savdski olimpijski odbor nastop dveh savdskih športnic pogojeval z nošenjem hidžaba, bo Vodjan Šarkani najbrž odpovedala udeležbo na olimpijskih igrah.

Mednarodna judoistična zveza je hidžab prepovedala zaradi nevarnosti, ki jo ta predstavlja za tekmovalke pri judu, kjer se izvajajo vratolomne poteze.

"Udeležba na olimpijskih igrah je pomemben korak za šport žensk v Savdski Arabiji. Prava sramota bi bila, če dve savdski športnici zaradi prepovedi ne bi smeli nastopiti na igrah, ko imata za to priložnost kot prvi dve ženski iz te države. V Aziji dovoljujejo nastope na tekmovanjih tudi s hidžabom," je povedala Minky Worden iz Human Rights Watch.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • Syn
    14:32 28. Julij 2012.

    Pravilno! Te maske (hidžabi) nimajo na OI kaj iskat.

  • 13:00 28. Julij 2012.

    Olimpijsko zastavo so obesili vojaki. Na Temzi čaka križarka, da bo branila bando kraljevsko.<br />Zanimivo je bilo opazovati zastave eksotičnih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.