Prepričan je bil, da je osvojil točko, nato doživel šok

Foto: Print Screen
Ameriški tenisač se je na boleč način seznanil z dejstvom, da ni konec, dokler ni konec.
Oglej si celoten članek

Frances Tiafoe in Danil Medvedjev sta uprizorila eno najlepših teniških točk letošnje sezone. Pisala se je deseta igra drugega niza, Medvedjev pa je serviral za zmago s 2:0 v nizih.

Tiafoe je želel nasprotnika presenetiti z agresivno igro, zato je po ostri backhand diagonali krenil na mrežo, a je bil njegov volej preslab, tako da ga je Rus uspel "lobati". Hitronogi Američan je žogico ujel, nato pa na skrajšano žogico Medvedjeva tudi sam odgovoril z "drop shotom". 

Medvedjev je bil pravočasno na žogi, a je bil Tiafoe na mestu in žogico z nekaj napora poslal v prazno polje. Misleč, da je osvojil točko, je mreži obrnil hrbet in pričel slaviti, saj niti približno ni računal, da je nasprotnik še vedno v igri. A se je uštel.

Medvedjev je z zadnjimi atomi močmi žogico spravil v polje frapiranega 21-letnika, ki se je naučil pomembne lekcije.

Točka sicer ni krojila razpleta igre, saj je Američanu v nadaljevanu uspel brejk za izenačenje na 5:5, a je nato izgubil dve zaporedni igri in se poslovil z zidom 2:6, 5:7.

Frazo "ni konec, dokler ni konec" (ang: "it ain't over, 'til it's over"), ki je zelo priljubljena v športnem žargonu, je leta 1973 populariziral nekdanji igralec baseballa Yogi Berra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.