Prepričani, da vohunijo z droni

Foto: epa Jorge Luis Pinto, selektor Honduras.
Foto: epa Jorge Luis Pinto, selektor Honduras.
Reprezentanca Hondurasa ima pred tekmo v Sydneyu nenavadne skrbi.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Hondurasa se pripravljajo na odločilno povratno tekmo dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na SP 2018, poleg nogometnih skrbi pa imajo v zadnjih dneh še nekaj letečih. Prepričani so namreč, da njihovi tekmeci Avstralci v Sydneyju vohunijo oziroma da z brezpilotnimi letalniki opazujejo njihove treninge.

Selektor Hondurasa Jorge Luis Pinto je v torek ponovil obtožbe na račun gostiteljev povratne tekme v Sydneyju, da skušajo tekmeci na takšen način priti do informacij pred odločilnim dvobojem.

Člani nogometne delegacije Hondurasa so leteči predmet nad olimpijskim parkom v Sydneyju opazili v ponedeljek, letalnik so tudi posneli in posnetke objavili na družbenih omrežjih.

"To je sramotno za tako razvito državo, kot je Avstralija. Ko so bili oni pri nas, so preverili vsako hotelsko sobo, vsako kopalnico in vsak kotiček na stadionu, kjer so trenirali in igrali tekmo. Bodimo pošteni, tole je primer špijonaže v nogometu," je bil na novinarski konferenci pred tekmo oster selektor Hondurasa.

Kvalifikacije za SP Bo neverjetna serija prekinjena?

Avstralska nogometna zveza FFA je zanikala, da bi bila povezana z dogodkom, lokalni mediji pa so poročali, da naj bi letalnik uporabljala skupina otrok v bližnjem parku.

Zmagovalec honduraško-avstralskega dvoboja si bo v sredo zagotovil eno zadnjih vstopnic za mundial; nanj je že uvrščenih 29 od 32 reprezentanc, za zadnja tri mesta se v dodatnih kvalifikacijah borijo Irska in Danska, Honduras in Avstralija ter Nova Zelandija in Peru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.