Prepričljivo boljši od Latvijcev

Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
Union Olimpija je v zadnjem kolu prvega dela EuroCupa prepričljivo premagala VEF Rigo. Zmaji so slavili z 90:61.
Oglej si celoten članek

Izbranci Aleša Pipana so v dvoboj z Latvijci lahko krenili povsem sproščeno, saj so že pred dvobojem z zadnjeuvrščeno ekipo v skupini D že osvojili tretje mesto. Himki je namreč že prej premaga Zenit iz Sankt Peterburga.

Zmaji so povedli v svojem prvem napadu na tekmi, vodstva pa nato niso več izpustili iz rok. Še zlasti dobro sta dvoboj odprla kapetan Dino Murić in Paolo Marinelli, ki sta poskrbela za prednost z 11:3. Prvi je v tem času dosegel šest točk, drugi pa preostalih pet. Ljubljančani so vodstvo osmih točk zadržali do konca prve četrtine, ob polčasu pa so na odmor odšli z rezultatom 41:29. Ob odsotnosti edinega pravega centra v ekipi Alena Omića je svojo pravo priložnost uspešno izkoristil tudi 18-letni Vasilije Vučetić, ki je bil z devetimi točkami, zadel je tudi svij edini poizkus za tri točke, celo prvi strelec domačih v prvem polčasu. 

V tretji četrtini so se gostje enkrat približali na minus devet, kaj več pa jim ni uspelo. Zmaji so nato iz minute v minuto le še povečevali svojo prednost in na koncu zasluženo slavili visoko zmago.

"Že od začetka smo dobro igrali v obrambi in ohranjali razliko ter jo na koncu še povišali,. Vedeli smo, da smo tretji v skupini, zato tekma ni bila tako pomembna. Vedno je lepo zmagati in zato je tudi ta zmaga sladka," je po dvoboju dejal prvi strelec zmajev Blaž Mahkovic.

EuroCup, 10. kolo:

Union Olimpija : VEF Riga 90:61(22:14, 41:29, 69:46)
Mahkovic 15, Vučetić 13, Murić 12, Nikolov 11; Zakis 19, Robinson 12

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.