Preprosto neverjetna statistika!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na nedeljskem derbiju so gledalci videli enosmerni promet. Eden od statističnih podatkov posebej bode v oči.
Oglej si celoten članek

V nedeljo je Anfield gostil "Merseyside derby" med Liverpoolom in Evertonom. Rdeči so upravičili vlogo favoritov in slavili (2:0), toda rezultat ne odraža stanja na zelenici.

Everton, ki se krčevito bori za obstanek, je bil skozi celotno srečanje v podrejeni vlogi, a bi kaj lahko dobil enajstmetrovko, ki bi ga popeljala v vodstvo. Za zasluženo zmago gostiteljev sta v 62. in 85. minuti sicer zadela Andy Robertson oziroma Divock Origi.

Premier League Derbi za Ligo prvakov po notah Londončanov, United v težavah

Liverpool je predvsem v drugem polčasu močno pritisnil na mestne tekmece, skozi celotno srečanje je imel žogo kar 83 odstotkov časa v svoji posesti.

Everton je na celotni tekmi odigral le 94 uspešnih podaj. Za primerjavo: vezist Liverpoola Thiago Alcântara je opravil 120 uspešnih podaj.

Allan - brazilski vezist Evertona, je na celotnem obračunu odigral zgolj in samo dve točni podaji. Eno s sredine na začetku drugega polčasa, in drugo spet s sredine po prejetem prvem zadetku. Igrišče je zapustil v 72. minuti.

Foto: Profimedia Allan Diogo Jota Liverpool Everton

Everton je iz elitnega razreda angleškega nogometa nazadnje izpadel leta 1951.

Liverpool je z novimi tremi točkami še vedno povsem v boju za naslov prvaka, za vodilnim Manchester Cityjem zaostaja le za točko. Everton je zdrsnil v cono izpada, ima dve točki in tekmo manj od Burnleya, ki je trenutno na odrešilni 17. poziciji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.