Presenečenje: Šiškauskas končal kariero

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Litovski košarkar Ramunas Šiškauskas se je odločil, da konča svojo profesionalno kariero. Nepričakovano novico je objavila uradna stran moskovskega kluba CSKA.
Oglej si celoten članek

Šiškauskas je tako svojo poslednjo sezono zaključil z naslovom državnih prvakov v Rusiji, medtem ko so v finalu letošnje Evrolige morali priznati premoč Olympiacosu. V karieri je košarkar sicer osvojil dva evroligaška naslova. Na neslaven način pa je postal mož odločitve tudi v letošnjem finalu, ko je deset sekund pred koncem zgrešil oba prosta meta, nato pa je njegov CSKA na koncu izgubil z rezultatom 61:62.

"Šiškauskas je spodoben in pameten človek, dober družinski človek. Užitek je govoriti z njim, z njegovo ženo Edito in otroki. Njegova mirnost in prijaznost sta pomagali vzdrževati pozitivno klimo v ekipi. Iskreno želim njemu in njegovi družini vse najboljše, da resnično uživajo življenje po umiku iz športa. Vedno smo veseli, da jih vidimo v Moskvi. Ramunas je oseba, na katero sem lahko računal, na igrišču in izven njega. Njegove izkušnje, neverjetne sposobnosti in modrost so postale del uspeha CSKA. Ramunas je dokazal, da lahko na igrišču stori vse. Sposoben je rešiti vsako nalogo, ki jo zada trener," je na uradni strani ekipe zapisal Andrei Vatutin, ki opravlja funkcijo predsednika kluba.

Litovski košarkar je v karieri nastopal za Sakalai, Lietuvos Rytas, Benetton Treviso, Panathinaikos in CSKA. Na evropskih prvenstvih je osvojil zlato in bronasto medaljo, medtem ko je v Sydneyju leta 2000 prav tako osvojil bron.

"To ni bila nenadna odločitev. Tako sem se odločil že sredi sezone in nima povezave z ničimer prav posebej, preprosto čutim, da moram končati. Navdušen sem nad svojo kariero. Bog me je vodil do mnogih dosežkov, čeprav sem začel igrati pozno. Vesel sem, da sem igral za toliko odličnih ekip in osvojil toliko naslovov. Veseli me, da sem zaključil kot pomemben igralec, ki igra za takšno moštvo, kot je CSKA," je povedal Šiškauskas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.