Presenečenje v Škofji Loki

Foto: Žurnal24 Jure Natek je še v lanski sezoni nosil dres Chamberyja.
V petek se je s srečanjem med Krškim in Ribnico začelo državno rokometno prvenstvo. Že prvo kolo je prineslo prvo presenečenje - Gorenje je na gostovanju v Škofji Loki le remiziralo (33:33).
Oglej si celoten članek

Po zapletih s sodnik in sporom med združenjem rokometnih prvoligašev Slovenije (ZORPS) ter strokovno komisijo sodniškega združenja zaradi delegiranja se je rokometna MIK 1. liga v petek s srečanjem med novincem v ligi, Krškim, in Ribnico le začela. Uvodno dejanje državnega prvenstva so dobili Ribničani pod vodstvom nekdanjega reprezentanta Tomaža Tomšiča. Zaradi izstopa trboveljskega Rudarja, za izstop so se odločili zaradi velikih finančnih težav, bo v vsakem kolu eno moštvo prosto. V prvem kolu bodo "počivali" novinci v prvi ligi iz Maribora.

Že v prvem kolu pa je bil čas tudi za prvo večje presenečenje, saj so rokometaši Gorenja na gostovanju v Škofji Loki le remizirali (33:33). Kljub temu, da so "osice" vodile skozi večino srečanja, so jih domači v drugem delu ujeli in v zadnjih minutah celo povedli, a je pred velikim razočaranjem Velenjčane rešil Rok Golčar. Glavni favoriti za letošnjo krono, Celje Pivovarna Laško, so rutinirano opravili z gostovanjem pri Preventu in slavili visoko zmago (23:37). Prvi strelec srečanja je bil sicer domači matador Marko Dujmovič (11 golov), kar pa Celjanom na čelu z Alenom Toskićem (9) niti približno ni prišlo do živega.


MIK 1. liga, prvo kolo:

Krško : Ribnica Riko Hiše 29:32 (14:20)

Prevent : Celje PL 23:37 (11:19)
Dujmovič 11,Vrečar 3; Toskić 9, Zorman 5

Merkur : Velenje Gorenje 33:33 (16:18)
Svetelšek 8, Dolenec 6, Dolinar 5; Natek 6, Mlakar in Rnić po 5

Cimos Koper : Jeruzalem Ormož 31:25 (12:14)

Slovan : Trimo Trebnje 35:31 (17:15)

Klima Petek Maribor: prost

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.