Presenetljiv poraz Špancev

Foto: Profimedia Scott McTominay
McTominay junake škotske zmage proti Španiji.
Oglej si celoten članek

Škotska nogometna reprezentanca je v 2. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 doma premagala Španijo z 2:0. Junak dvoboja v skupini A je bil Scott McTominay, ki je dosegel zadetka v sedmi in 51. minuti. Škoti imajo zdaj na vrhu lestvice šest točk, Španci so pri ostali pri treh.

V skupini A sicer Norveška tudi po dveh tekmah ostaja brez zmage. Po porazu proti Špancem v prvem krogu so Skandinavci tokrat v Gruziji igrali 1:1. Gostje, pri katerih ni igral prvi zvezdnik Erling Haaland, so sicer povedli v 15. minuti z golom Alexandra Soerlotha, v 60. minuti pa je Gruzijcem, ki jih vodi nekdanji francoski reprezentant Willy Sagnol, Georges Mikautadze, ta je igral v napadu skupaj s Hvičo Kvarachelio, priigral prvo točko.

V skupini D je Turčija gostila Hrvaško. Slednja je na prvi tekmi presenetljivo igrala 1:1 z Walesom, tokrat pa so izbranci Zlatka Dalića v Turčiji zmagali z 2:0. Mateo Kovačić je bil dvakratni strelec v 20. minuti in ob koncu prvega polčasa. Wales je proti Latviji slavil z 1:0 z golom Kiefferja Moora v 41. minuti. Hrvaška in Wales imata zdaj po štiri točke, Turčija je pri treh, Armenija in Latvija pa sta brez točk.

V skupini I pa je Švica zanesljivo odpravila Izrael s 3:0, pri čemer so zadeli Ruben Vargas v 39., Zeki Amdouni v 47. in Silvan Widmer v 52. minuti. Kosovo in Andora sta se razšla z 1:1, Romunija pa je premagala Belorusijo z 2:1. Švica je na vrhu lestvice s šestimi točkami in razliko v zadetkih 8:0, sledi Romunija prav tako s šestimi točkami, Kosovo je pri dveh, Andora in Izrael pri eni, Belorusija pa je še praznih rok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.