Presenetljiv začetek dneva v Parizu

Foto: Epa
Foto: Epa
Ena glavnih favoritinj za končno zmago se je poslovila po težkem porazu.
Oglej si celoten članek

Romunka Simona Halep ne bo ponovila uspeha iz leta 2018, ko je osvojila odprto teniško prvenstvo Francije v Parizu. Letos se je pot prve nosilke končala v osmini finala, kjer jo je povsem nadigrala poljska najstnica Iga Swiatek, ki je zmagala s 6:1 in 6:2.

Poljakinja, trenutno 54. igralka sveta, je bila izredno razpoložena, romunska zmagovalka dveh turnirjev za grand slam ni našla orožja za njeno igro, ko je bilo videti, da ujema ritem, pa ji je ponagajala kakšna nepotrebna napaka.

Video Policija na delu, na sumljivo igro vplačano pravo bogastvo

Swiatekova, zmagovalka mladinskega Wimbledona in finalistka mladinskega Pariza, sicer dobra znanka Slovenke Kaje Juvan, s katero sta osvojili naslov mladinskih olimpijskih prvakinj v dvojicah, je z uvrstitvijo v četrtfinale dosegla svoj največji uspeh v članski konkurenci. Lani je v Parizu izpadla v osmini finala, kakor tudi letos v Melbournu.

"Mislim, da sem odigrala perfektno tekmo. Ves čas sem bila zbrana, vedela sem, kaj morem delati. Nisem pa verjela, da mi lahko uspe. Ves teden so zame sanje," je bila po dvoboju presrečna 19-letna Poljakinja.

V četrtfinalu bo njena tekmica Italijanka Martina Trevisan, ki je izločila peto nosilko, Nizozemko Kiki Bertens s 6:4, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.