Prestavitev OI za seboj potegnila kopico težav

Foto: Profimedia Olimpijske igre
Organizacijski odbor poletnih OI v deželi vzhajajočega sonca je podal predlog za nadomestni termin tekmovanja, ki so ga zaradi pandemije koronavirusa prestavili na leto 2021.
Oglej si celoten članek

Organizacijski odbor za pripravo olimpijskih iger v Tokiu meni, da je najustreznejši novi termin za izvedbo iger med junijem in septembrom prihodnje leto, predsednika organizacijskega odbora Yoshira Morija povzema japonska tiskovna agencija Kyodo News.

"Mislim, da moramo razmišljati prav  tem obdobju. Upam, da bomo ustrezno rešitev lahko sprejeli že v naslednjem tednu," je še dejal Mori.

Zaradi pandemije koronavirusa je Mednarodni olimpijski komite (Mok) v dogovoru z japonskimi organizatorji in političnim vodstvom države sporočil, da iger v načrtovanem datumu med 24. julijem in 9. avgustom letos ne bo. Skupaj so določili časovni okvir, ki predvideva, da se morajo igre izvesti do poletja 2021.

Kyodo News piše, da bo Mok odločitev o novem terminu sporočil najkasneje v treh tednih.

Koledar poka po šivih

Iskanje novega termina je težavna zaradi prepolnega koledarja v letu 2021, kjer se je večini svetovnih prvenstev zdaj pridružilo še evropsko prvenstvo v nogometu, ki je prav tako prestavljeno za leto dni. Novi roki pa bodo v prestavitev tekmovanj prisilili tudi Mednarodne športne zveze, vse te spremembe pa se bodo morale uskladiti tudi s televizijskimi hišami, ki imajo plačane pravice prenosov. Prav zato se Moku z izborom datuma že mudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:04 28. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.