Prevara severnokorejske reprezentance

Foto: Žurnal24 Severna Koreja Kim Jong-hun
Severnokorejska reprezentanca je poskušala na SP v Južni Afriki izvesti prevaro. Tretji vratar sploh ni vratar, ampak napadalec. Fifa jih je pravočasno razkrinkala in tako bo prisiljen igrati le vratarja.
Oglej si celoten članek

Iz Mednarodne nogometne zveze (Fifa) so sporočili, da so spregledali namero severnokorejske reprezentance, ki je na seznam 23 potnikov za bližnje svetovno prvenstvo uvrstila le dva prava vratarja. Potrdila je, da nogometaš, ki je sicer napadalec, a ga je vodstvo ekipe na mundial prijavilo kot vratarja, ne bo smel zaigrati na drugem položaju. Severna Koreja bo na SP igrala v skupini G skupaj z Brazilijo, Slonokoščeno obalo in Portugalsko.

Selektor Severne Koreje Kim Džong Hun je kot tretjega vratarja na seznam za SP (11. junij–11. julij) v Južnoafriški republiki prijavil kar napadalca Kima Mjong Vona, vendar so pri Fifi pravočasno odkrili prevaro, tako da bo omenjeni igralec na mundialu lahko zaigral samo med vratnicama. Ob tem so pri Fifi še potrdili, da Severna Koreja nima pravice do menjave nogometaša, saj je zadnji rok za končni seznam potekel v torek.

"Reprezentančni seznami, ki so jih morali selektorji Fifi poslati do 1. junija, so dokončni in se jih ne da več spreminjati. Na teh seznamih ne sme biti več kot 23 igralcev, od tega morajo biti trije vratarji. Do izjeme lahko pride le v primeru resne poškodbe; takrat lahko reprezentanca zamenja igralca, a najpozneje do 24 ur pred prvo tekmo," so sporočili iz Fife.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.