Prevc in kolegi na stopničkah

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski skakalci so na poletni veliki nagradi v smučarskih skokih v poljski Wisli na ekipni tekmi zasedli drugo mesto (901,2 točke). Peter Prevc, Jaka Hvala, Robert Kranjec in Jurij Tepeš so zaostali le za Norvežani (910,2), tretji so bili Nemci (878,3).
Oglej si celoten članek

Norvežani Tom Hilde, Joachim Hauer, Anders Fannemel in Johann Andre Forfang so vodili že po prvi seriji (454,2) pred Slovenci (448,6) in Nemci (438,5). Tepeš je v prvi seriji skočil 125,5 metra, Kranjec 123,5, Hvala 117,5, Prevc pa 127,5.

Slovensko-norveški dvoboj se je nadaljeval tudi v drugi seriji. Jurij Tepeš je pristal pri 124 metrih, nato je izjemno skočil Robert Kranjec, namerili so mu 133 metrov. Po nastopu Jake Hvale, ki je pristal pri 115 metrih, je Slovenija pred zadnjo skupino skakalcev prevzela vodstvo z 0,2 točke prednosti pred Norvežani.

Fannemel je prikazal odličen skok in pristal pri 134 metrih, izkazal pa se je tudi Prevc, katerega daljava je znašala 129 metrov. Kljub temu je bilo to premalo za zmago in Norvežani so za devet točk ugnali slovensko četverico.

V soboto bo v Wisli še posamična tekma, ki se bo začela ob 14.50, slovenske barve pa bodo zastopali Prevc, Anže Semenič, Tepeš, Kranjec in Jaka Hvala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.