Prevc na tekmo z najboljšim dosežkom dneva

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski skakalec Peter Prevc je bil najboljši v kvalifikacijah pred sobotno tekmo svetovnega pokala v švicarskem Engelbergu. Skočil je 131,5 metra. Slovenski uspeh v kvalifikacijah je dopolnil Jaka Hvala s tretjim mestom (125,5 m).
Oglej si celoten članek

Peter Prevc je v kvalifikacijah sicer skočil 8,5 metra manj od drugouvrščenega Toma Hildeja. Norvežan je namreč s 140 metri žirijo prisil k znižanju naleta, tako da je Slovenec dobil več točk.

Na tekmo, prva serija se bo začela ob 13.45, sta se uvrstila še Jurij Tepeš (119,0 m) s 24. in Matjaž Pungertar (116,0 m) s 34. mestom kvalifikacij. Jernej Damjan (112,0 m) in Robert Kranjec (109,0 m) pa sta s 45. in 56. dosežkom ostala brez pravice nastopa na osmi tekmi sezone.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.