Prevc navdušil Američane

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Peter Prevc je bil ob Viktoriji Azarenki s strani Športne akademije ZDA razglašen za najboljšega športnika v marcu.
Oglej si celoten članek

Slovenski šampion Peter Prevc si je naslov, ki ga podeljuje Športna akademija ZDA, prislužil z nastopi na poletih v Planici, potem ko si je že pred finalom svetovnega pokala zagotovil skupno zmago za sezono 2015/16.

Drugo mesto med moškimi je osvojil svetovni šprinterski prvak na 60 metrov Trayvon Bromell, tretje pa univerzitetni košarkar Buddy Hield, oba prihajata iz ZDA.

Za mesec marec je v ženski konkurenci nagrado prejela beloruska tenisačica Viktorija Azarenka, ki je v finalu turnirja WTA v Indian Wellsu premagala Sereno Williams. Na drugo mesto se je uvrstila nemška gimnastičarka Sophie Scheder, na tretje pa Italijanka Claudia Cesarini, ki tekmuje v modernem pentatlonu.

Tako Peter Prevc kot Viktorija Azarenka bosta ob koncu leta na finalnem izboru kandidirala za naslov športnika leta 2016.

Letos že 32. nagrada

Nagrado Športne akademije ZDA letos podeljujejo 32. po vrsti. Najboljše vsak mesec izbirajo obiskovalci spletne strani www.ussa.edu, ker je bil za mesece marec v igri Peter Prevc, je lepo število glasov prišlo tudi iz Slovenije.

Zmagovalci posameznih mesecev ob koncu leta konkurirajo za naslov športnika leta, lani sta do priznanja prišla podajalec New England Patriots Tom Brady in ameriška tenisačica Serena Williams.

Športna akademija ZDA je neodvisna, neprofitna športna univerza, ki športnikom in klubom ponuja trenažne programe, analize, raziskave in usluge. Ustanovljena je bila leta 1972 v mestu Daphne v Alabami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:38 19. April 2016.

    Lepo priznanje! Peter uživaj v svojih dosežkih!

  • 13:08 19. April 2016.

    Bravo Peter, zaslužil si si.

  • 12:15 19. April 2016.

    Američani ga hvalijo, pri nas pa Planica in se en tedn in to je vse, sedaj pa že pozabljen, po …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.