Prevc: Ne smemo izzivati prihodnosti

Foto: EPA
Foto: EPA
Domen Prevc je na tekmi smučarskih skokov v Lillehammerju potrdil status najboljšega skakalca na svetu in utrdil vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.
Oglej si celoten članek

Najmlajši skakalec v slovenski A reprezentanci Domen Prevc je po Kuusamu in Klingenthalu ugnal vso konkurenco v Lillehammerju in s tretjo zmago v karieri na večni lestvici prehitel Jurija Tepeša (2). Slovenski rekorder je Peter Prevc (21), sledijo pa mu Primož Peterka (15), Primož Ulaga (9) in Robert Kranjec (7).

Sedemnajstletni Prevc je na Norveškem poskrbel za 62. posamično zmago slovenskih smučarskih skakalcev in prednost pred Danielom Andrejem Tandejem povišal na 68 točk. S tremi zmagami na uvodnih štirih tekmah beleži boljši uvod kot Peter Prevc v rekordni sezoni 2015/2016. Najboljši skakalec pretekle zime je zapadel v manjšo krizo, tokratno tekmo v Lillehammerju je končal šele na 30. mestu. Prav to je eden od razlogov, da Domen tudi po tretji zmagi ostaja na realnih tleh.

"Mislim, da je to posebna zmaga. Uspela sta mi dva zelo dobra skoka. Ne smemo pa izzivati za prihodnost, v smislu, kaj bomo še, kaj se še da popraviti. V bistvu sem se že kar navadil na tole, lepo bi bilo, da bi šlo tako še naprej, a tudi, če bo slabše, bo vse v redu. Občutki so dobri, najbolj pomemben pa je napredek,'' je povedal ponosni lastnik rumene majice in dodal, da zmagovanje ni tako enostavno, kot izgleda na televiziji.

Foto: Saša Despot planica 2016 "Po televiziji izgleda mogoče lahko, a še vedno je potrebno na skakalnico priti eno uro prej, se pripraviti in kljub temu, da skočiš zadnji, ne smeš misliti, da imaš še dovolj časa. To si lahko rečeš v drugem smislu - zdaj imam čas, da se lahko še bolje pripravim," je pojasnil Domen, ki posebne rutine med tekmami še nima. "Danes bom zagotovo šel še na masažo, če bo fizioterapevt v to privolil. Lepo ga bom prosil. Kaj drugega posebnega pa ne bo.''

Rezultat je navdušil tudi trenerja slovenske reprezentence Gorana Janusa, manj zadovoljen je bil s predstavo starejšega Prevca. "Čestitke Domnu, opravil je dva vrhunska skoka in trenutno je v odlični formi, tako da stvar deluje. Jurij je izboljšal nastop v finalu, Peter pa ga je 'biksal'. Prvi skok je bil pozen, drugi prezgoden in enostavno ne gre. Očitno bo potreben čas po padcu v Kuusamu," je nastope finalistov ocenil trener.

PREBERITE ŠE:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.