Prevc osmi, zmaga na Norveško

Foto: EPA
Foto: EPA
Norvežani so na tretji tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Courchevelu slavili dvojno zmago, Peter Prevc je bil osmi.
Oglej si celoten članek

Na najvišjo stopničko se je v Couchevelu povzpel Andreas Stjernen (375,5 točke) pred rojakom Phillipom Sjoeenom (374,3). Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc (357,8) na osmem mestu, ki je po današnji tekmi skupaj s Stjernenom tudi vodilni v VN. Na stopničke se je na današnji tekmi, ki jo je zmagovalec z minule tekme VN v Einsiedelnu Avstrijec Gregor Schlierenzauer tik pred zdajci zaradi bolezni izpustil, povzpel še Poljak Kamil Stoch (371,2 točke).

Poleg Prevca je dobro nastopil tudi Robert Kranjec (350,9), ki je končal tik za najboljšo deseterico na 11. mestu, Jernej Damjan (342,4), ki je v kvalifikacijah zaostal le za Stochom, je svojo uvrstitev na tekmi poslabšal; resda je imel v prvi seriji močan veter v hrbet, in končal kot 14. Med 24-erico finalistov pa je nastopil še Matjaž Pungertar (314,5), ki si je razdelil 22. mesto. Zunaj finala je od Slovencev končal Nejc Dežman, ki je bil 36.

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala prihodnji konec tedna v japonski Hakubi, kjer bosta na sporedu dve tekmi. Slovenska ekipa bo v deželo vzhajajočega sonca odpotovala v precej spremenjeni postavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.