Prevc ostal brez stopničk

Foto: EPA
Foto: EPA
Peter Prevc je bil prekratek za zmagovalni oder.
Oglej si celoten članek

Slovenski junak zadnje zime Peter Prevc je na svoji drugi in skupno tretji tekmi poletne nagrade v nemškem Hinterzartnu spet za las ostal brez stopničk. Tudi tokrat je v finalni seriji izgubil eno mesto, s tretjega je nazadoval na četrto. Vodstvo iz prve serije je ubranil Nemec Andreas Wellinger.

Drugo mesto sta si z zaostankom 0,4 točke razdelila "vroči" Poljak Marciej Kot, nanj se je prebil s četrtega, in Avstrijec Stefan Kraft, peti po prvi seriji. Kot je s skokom 105,5 metra v drugi seriji postavil daljavo dneva, zmagovalec je skočil 99 in 103,5 metra, povsem isti dosežek pa je uspel Prevcu, ki pa je za Nemcem vseeno zaostal tri točke.

Preostali Slovenci se niso uvrstili v finalno serijo, Nejc Dežman je bil 32., Jurij Tepeš 36., Matjaž Pungertar 41., Jernej Damjan pa 42.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.