Prevc prekratek za kolajno

Foto: EPA
Foto: EPA
Na veliki skakalnici v Falunu je Peter Prevc sodil med favorite za eno imed odličij. Po prvi seriji je bil četrti, v finalu pa je to mesto tudi zadržal. Suvereno je slavil Severin Freund.
Oglej si celoten članek

Peter Prevc je na zadnjih dveh velikih tekmovanjih osvajal odličja, v Val di Fiemmeju je osvojil srebro na veliki skakalnici, na olimpijskih igrah v Sočiju pa je bil na večji napravi bronast. Tudi tokrat je sodil med favorite, čeprav mu skok v kvalifikacijah ni uspel.

"Skok se mi ni zdel tako slab, do napake je prišlo malce po mizi, leva smučka se mi ni dvignila. Do te napake jutri ne bo smelo priti. Treba bo poanalizirati reči in videti, kje so še rezerve in jutri narediti dva dobra skoka," je po kvalifikacijah dejal Prevc, ki je bil precej uspešnejši na uradnih treningih pred tekmo.

Od Slovencev si je nastop v finalu zagotovil Nejc Dežman, brez njega pa je s slabim skokom (110,5 metra) takoj za njim ostal Matjaž Pungertar. Kasneje je do enake daljave kot Dežman (116,5 metra) skočil tudi Jernej Damjan. Slednji je bil po prvi seriji 25., Dežman 28., Pungertar pa je tekmo končal kot 37.

Kot zadnji med vsemi skakalci v prvi seriji je nastopil vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega pokala Prevc. Ta je poletel kar do 134 metrov, a ob dobrih razmerah in tokrat nekoliko slabšem doskoku, je zasedel četrto mesto.

Razred zase je bil Severin Freund, ki je zabeležil enako daljavo kot Prevc, pred drugim Andersom Bardalom pa je imel skoraj pet točk prednosti. Tretji Gregor Schlierenzauer ima le 1,2 točke prednosti pred Prevcem, za drugouvrščenim Norvežanom pa najboljši slovenski skakalec zaostaja za 4,5 točke. 

Velta skočil pred Prevca

V drugi seriji je pred nastopom najboljše sedmerice vodil Rune Velta, ki jbil svetovni prvak na manjši napravi v Falunu. Za Norvežanom so nato zaostali Noriaki Kasai, rojak Anders Fannemel in Avstrijec Stefan Kraft. Sledil je skok Prevca, ki je prišel na drugo mesto.

Velto je nato ugnal Schlierenzauer, Bardal pa je padel celo na peto mesto pred nastopom Freunda. Ta je prikazal še en izjemen skok in z rekordom skakalnice (135,5 metra) preprečljivo zmagal. Prevc je za kolajno zaostal za 1,1 točke. Damjan je osvojil 25. mesto, Dežman pa 26.

"Tekma je bila zelo razburljiva. V prvi seriji sem bil nekoliko presenečen nad dobrimi razmerami in sem tudi zato slabše doskočil. Morda mi je prav ta doskok odnesel kolajno, a po ogledu posnetka se bo verjetno našlo še kaj. Na odru je prostora le za tri. Mogoče bo še kdaj prišel grenak priokus, nekaterijo pravijo, da je bolje biti peti kot četrti, a je treba biti zadovoljen tudi s tem dosežkom," je po tekmi za nacionalno televizijo dejal Prevc.

Čez dva dni bo na isti skakalnici na sporedu še ekipna tekma.

Svetovno prvenstvo, Falun, velika skakalnica, izidi :

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:24 26. Februar 2015.

    Čestitke Prevcu in ostalim našim fantom, kljub vsemu dobre uvrstitve in stojimo za vami.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.