Prevc tokrat razred zase

Foto: EPA
Foto: EPA
Peter Prevc je užival v skokih na veliki skakalnici v Lahtiju.
Oglej si celoten članek

"Danes sem zadovoljen z obema skokoma. Čutil sem, da me zrak drži in lahko sem užival," je po današnjih skokih za nacionalno televizijo dejal Peter Prevc. V poskusnem skoku je bil najdaljši, ob kvalifikacijah, kot edini Slovenec je bil na tekmo že uvrščen, pa je bil daleč najboljši med prej kvalificiranimi skakalci. Skupno je dosegel drugo razdaljo s 127,5 metra.

Od skupnega zmagovalca minule zime je bil za meter daljši le presenetljivi zmagovalec kvalifikacij Finec Antii Aalto. Med deseterico najboljših sta šest metrov manj od Prevca skočila Poljak Piotr Zyla in Avstrijec Manuel Fettner.

Na jutrišnjo tekmo svetovnega prvenstva so se uvrstili tudi preostali trije Slovenci, a z uvrstitvami v kvalifikacijah niso ravno navdušili. Med štirideseterico uvrščenih je bil Jernej Damjan 25., Anže Lanišek 30. in Juri Tepeš 36.

Tekma se jutri začne ob 17.30.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.