Prevc tretji, na tekmo pet Slovencev

Foto: EPA
Foto: EPA
Norvežan Anders Jacobsen je dobil kvalifikacije za drugo tekmo 63. novoletne turneje. Drugi je bil Noriaki Kasai, tretji pa Peter Prevc. Na tekmo so se prebili še štirje slovenski orli, izpadel je le Anže Lanišek.
Oglej si celoten članek

Norvežan Anders Jacobsen je pristal pri 139,5 metra (135,0) in osvojil prvo mesto v kvalifikacijah, za "nagrado" pa se bo v četrtek v paru pomeril z Avstrijcem Gregorjem Schlierenzauerjem, ki je izpustil kvalifikacije. Za enako potezo se je odločil tudi Simon Ammann, ki se bo spopadel z drugim iz kvalifikacij - Noriakijem Kasaijem (135m; 130,8).

Težko delo za Dežmana

Peter Prevc (133,5m; 126,9) je kot nasprotnika dobil Čeha Romana Koudelko, katerega izid so po kvalifikacijah razveljavili zaradi diskvalifikacije, bil pa je že predhodno uvrščen na tekmo. Jernej Damjan (129m; 116,6), ki je bil v kvalifikacijah 12., bo imel v Norvežanu Johannu Andreju Forfangu objektivno premagljivega nasprotnika. Dobro jo je odnesel tudi 15. v kvalifikacijah Matjaž Pungertar (126,5m; 114,4), nasproti mu bo stal Nemec Stephan Leyhe.

Težjo nalogo bo imel Nejc Dežman (128,5m; 113,9), sicer 17. v kvalifikacijah, ki se bo pomeril z izkušenim Avstrijcem Andreasom Koflerjem. Robert Kranjec (122,5m; 107,5) si je s 23. mestom kot nasprotnika spet priskakal Japonca Jinšira Kobajašija. Edini preostali Slovenec Anže Lanišek je ostal brez novoletne tekme (166,5m; 87,6), končal je na 54. mestu.

Garmisch-Partenkirchen, izidi:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.