Prevc v Sapporu ujel Freunda, jutri lahko tudi Ammanna

Foto: EPA
Foto: EPA
Peter Prevc je s četrto zmago v Saporu in 22. v karieri na večni lestvici zmagovalcev ujel velikega tekmeca iz lanske sezone Nemca Severina Freunda. Če uspeh ponovi jutri, se bo izenačil še s Švicarjem Simonom Ammannom in Avstrijcem Thomasom Morgensternom.
Oglej si celoten članek

Peter Prevc v drugem delu sezone smučarjev skakalcev začenja spominjati na lansko, šampionsko formo. V Sapporu na Japonskem je vknjižil prvo zmago v sezoni. Vzpon forme je nakazoval že na zadnjih tekmah, ko je blestel v kvalifikacijah in na treningih, na tekmah pa se mu ni izšlo. Pogosto je imel smolo tudi z vremenskimi razmerami. Tokrat je bil veter na strani Petra Prevca, ki si je zmago delil z Maciejem Kotom. Poljak je na najvišjo stopničko stopil sploh prvič v karieri.

Diha za ovratnik Ammannu in Morgensternu

Peter se vzpenja tudi na večni lestvici zmagovalcev smučarskih skokov v svetovnem pokalu. Ena zmaga mu manjka do Švicarja Simona Ammanna in Avstrijca Thomasa Morgensterna, ki sta slavila 23 zmag. Prevc je zdaj izenačen z Nemcem Severinom Freundom, s katerim sta zdaj na večni lestvici na 10. mestu.

Zmage v svetovnem pokalu v smučarskih skokih:

1. Gregor Schlierenzauer (Avstrija) 53 zmag
2. Matti Nykänen (Finska) 46
3. Adam Małysz (Poljska) 39
4. Janne Ahonen (Finska) 36
5. Jens Weissflog (Nemčija) 33
6. Martin Schmitt (Nemčija) 28
7. Andreas Felder (Avstrija) 25
8. Thomas Morgenstern (Avstrija) 23
  . Simon Ammann (Švica) 23
10. Severin Freund (Nemčija) 22
   . Peter Prevc (Slovenija) 22

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.