Prevc želi pobegniti s Finske

Foto: EPA
Foto: EPA
Peter Prevc na drugi tekmi v Lahtiju ni imel sreče z vetrovnimi razmerami. Najboljši skakalec sezone je priznal, da ga je 22. izid prve serije zelo presenetil.
Oglej si celoten članek

Prireditelji tekme v Lahtiju so zaradi nestanovitnih vetrovnih razmer tekmovanje prestavili iz večje (130HS) na srednjo skakalnico (110HS), kar je na botrovalo majhnim razlikam med tekmovalci in pripomoglo k ničelni toleranci do napak.

Med žrtvami se je v prvi seriji znašel tudi Peter Prevc, ki je v Lahtiju lovil svojo prvo uvrstitev na zmagovalni oder. Dolenje vaščan je pristal pri 89 metrih in na semaforju presenečeno zagledal številko 22.

''Te razmere danes so bile kar zelo smešne. Takoj po prvem skoku sem upal na to, da sem imel slabe razmere, pa sem videl, da sem 22. in ni mi bilo čisto nič jasno. Preprosto je bilo tako, da v drugem delu skoka ni bilo dovolj vetra in sem prehitro padel dol. Tudi drugim se je to dogajalo, vprašal sem Freunda in Gangnesa, kako stojijo in so rekli jaz sem tam, jaz pa tam in vsi smo bili presenečeni glede dogajanja. A Hayböck je zmagal v petek in danes, tako da se je očitno dalo,'' je povedal Prevc, ki ostaja pri 11. zmagah v letošnji sezoni.

V finalni seriji mu je uspelo prikazati boljši skok (95,5 m), ki mu je na koncu prinesel celo uvrstitev med najboljšo deseterico. Pridobil je namreč 13 mest.

''Danes ni bil takšen problem sama moč vetra, ampak kje si ga kot skakalec ujel. Problem je bil v tem, da je enkrat pihalo čez 'pukl' enkrat pa spodaj. Je pa res, da sem v drugi seriji bolje zadel skok in se potem kar lepo prestavil naprej. Ocena skoka je bila prva ali druga, tako da sem kar zadovoljen z izkupičkom druge serije.''

Karavana smučarskih skokov se iz Lahtija seli v Kuopio, kjer bo že v torek na sporedu nova tekma za svetovni pokal. Prec je priznal, da bi se od Finske najraje kar poslovil.

''V bistvu bom zelo vesel, ko se bomo odpravili stran od Finske. Trenutno nimam Lahtija prav nič rad. V petek sem drugo serijo zamočil jaz, včeraj smo tu na skakalnici viseli tri ali štiri ure, danes nam je spet zagodel veter, tako da me kar malo zaskrbi, ko se spomnim, da je drugo leto tu svetovno prvenstvo. Drugače pa gremo zdaj na avtobus, se peljemo par ur, jutri pa spet naprej,'' je zaključil Prevc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.