Nove težave s skakalnimi dresi pri Slovencih

Foto: Epa Peter Prevc
Timi Zajc brez finalnega nastopa, Domen Prevc diskvalificiran. Zmaga Ryoju Kobayashiju, Peter Prevc osmi.
Oglej si celoten članek

Kralj lanske zime Japonec Ryoyu Kobayashi (140,6 točke) je prepričljivo vodil po prvi seriji svetovnega pokala smučarskih skakalcev v nemškem Klingenthalu. V finale so se uvrstili štirje Slovenci, najboljši med njimi je vnovič Peter Prevc (130,9), ki je v finalu napadal s sedmega mesta, Anže Lanišek (124,9), ki išče formo z uvoda, je bil po polovici tekme 12.

Med dobitnike točk sta se od sedmerice slovenskih skakalcev vsaj začasno uvrstila še Domen Prevc (117,4 točke) na 21. in Rok Justin (116,2) na 23. mestu. Brez točk sta po prvem skoku ostala Anže Semenič (107,8), ki je končal na 33. mestu, in Timi Zajc (100,2), lansko zimo najboljši Slovenec, ki je po slabem nastopu ostal zunaj finala na 42. mestu. Že v petkovih kvalifikacijah je obstal Tilen Bartol.

Prvo serijo je sicer zaznamoval tudi grd padec pri pristanku norveškega skakalca Thomasa Markenga, ki je za nekaj časa prekinil tekmovanje. Markenga so morali iz ciljne arene odnesti v akiju, za zdaj več o poškodbi ni znano.

Boleče Grd padec Norvežana, gledalci so obnemeli

Norvežan se v drugo seveda ni prikazal na vrhu skakalnice, čeprav si je nastop kljub padcu prislužil, poleg njega pa je brez uvrstitve ostal tudi mlajši od bratov Prevc. Temu so pred nastopom izmerili dres, ki pa ni prestal meritev in Domen je bil diskvalificiran.

Preostali slovenski skakalci so nekoliko poslabšali uvrstitve. Peter Prevc je na koncu osvojil osmo mesto, Lanišek je bil 13., Justin pa 29.

"Z uvrstitvijo sem zadovoljen. Upam, da se gradi dobre temelje, da bom to na prihodnjih tekmah lahko počasi stopnjeval. Rezerve so še, a ne prehitevajmo," je po tekmi povedal Prevc.

"Od Klingenthala nisem pričakoval kaj več, saj v Nižnem Tagilu nisem skakal dobro. Zato sem nisem mogel priti prav optimistično, sem pa danes vseeno pokazal dva precej solidna skoka," pa je dejal Lanišek.

Po koncu vikenda v Klingenthalu je takole razmišljal Gorazd Bertoncelj; "Danes smo zelo zadovoljni s Petrom Prevcem, ki je naredil dva zelo lepa skoka in je bil odličen osmi ter z Anžetom Laniškom. 13. mesto je odličen rezultat glede na ponesrečen skok v poskusni seriji. Čestitke tudi Roku za uvrstitev v finale in vzpodbuden rezultat. Ne moremo pa biti zadovoljni s Timijem in Anžetom, ki sta svojo nalogo na tekmi opravila precej slabše kot v poskusni seriji."

V boju za vrh je Kobayashi ohranil tri točke prednosti pred Stefanom Kraftom, tretje mesto je osvojil Norvežan Marius Lindvik.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:52 15. December 2019.

    Kaj si je med serijama preoblekel dres,al kaj?Pa porka mater,a res ne znate brat?Pravila so menda jasna.Tu je treba nekoga …

  • 18:26 15. December 2019.

    http://www.jebodrom.com/ punce blizu tebe za akcijo na kmetiji

  • 17:50 15. December 2019.

    Pa Kranjca načevljajte,sej enga qurčevga dresa ne zna po pravilih skup spravt!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.