Prevc znova do zmage

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Domen Prevc je v finalni seriji napadel s četrtega mesta in prišel do 11. zmage v karieri in rumene majice.
Oglej si celoten članek

Domen Prevc je bil najboljši v kvalifikacijah druge tekme v Wisli, izjemen skok pa je prikazal tudi v prvi seriji, znova je bil šest metrov in pol daljši od vseh tekmecev. A ob daljavi 137 metra je doskočil v počep in dobil slabe ocene. Uvrstil se je na četrto mesto.

Po prvih skokih je tako vodil japonec Rjoju Kobajaši z daljavo 130,5 metra, pred Domnom Prevcem je imel 4,8 točke naskoka. Drugo mesto je zasedel domačin Piotr Zyla s 3,4 točke zaostanka, tretje pa Nemec Philipp Raimund (-4,1).

Nosilec rumene majice Anže Lanišek je v prvi seriji zasedel 10. mesto (-11,0), Timi Zajc pa se je uvrstil na 31. in tako ostal brez drugega skoka.

Prevc je ob vetru v hrbet v drugo lepo doskočil pri 132 metrih, nato pa sta za njim zaostala tudi Raimund in Zyla. Na vrhu je ostal le Kobajaši. Ta je doskočil pri 129,5 metra, na koncu pa za Slovencem zaostal le za 0,9 točke.

Domen je tako prišel do druge zmage v sezoni in s tem ujel Laniška. Rojaka, ki je bil tokrat osmi, je sicer prehitel v skupnem seštevku. Zdaj ima 470 točk, Lanišek pa 438. Tretji je skupno Kobajaši, zbral je 406 točk.

Že pred tekmo sta v kvalifikacijah izpadla Rok Oblak in Žiga Jančar, ki sta zabeležila 53. oziroma 55. izid.

Naslednja postaja za skakalce in skakalke bo nemški Klingenthal prihodnji konec tedna.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.