Prevcu 17. zmaga, Sloveniji 54.

Foto: EPA
Foto: EPA
Peter Prevc se je z drugo zaporedno zmago v Vikersundu utrdil na vrhu večne lestvice slovenskih skakalcev.
Oglej si celoten članek

Peter Prevc je enajsto zmago v sezoni in sedemnajsto v karieri dosegel kljub temu, da je v finalu po pristanku podrsal s hrbtom. S tem je še povišal vodstvo v skupnem seštevku pokala.

Prevc je z drugo zaporedno zmago na letalnici v norveškem Vikersundu dosegel že 63. zmago na najvišji ravni, 54. posamično. V soboto je na večni slovenski lestvici prehitel doslej vodilnega Primoža Peterko; prednost pa je z sedemnajstim slavjem povišal za dve zmagi.

V petek je Robert Kranjec v Vikersundu dosegel svojo šesto zmago v karieri in prvo po treh letih. Slovenski smučarski skoki so na zadnjih 11 tekmah svetovnega pokala dosegli osem zmag, od tega sedem Prevc. Kranjec in Prevc imata največ zmag v pokalu v poletih med Slovenci, po pet.

Vsi slovenski zmagovalci v svetovnem pokalu (posamično, 54):

1. Peter Prevc 17 zmag
2. Primož Peterka 15
3. Primož Ulaga 9
4. Robert Kranjec 6
5. Jurij Tepeš 2
6. Franci Petek 1 
 . Peter Žonta 1 
 . Rok Urbanc 1 
 . Jaka Hvala 1 
 . Jernej Damjan 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:25 14. Februar 2016.

    In kaj še ostane ? Ja skok brez smučk !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.