"Preveč sem treniral, da bi ostajal doma"

Foto: Katarina Ponjavić
Foto: Katarina Ponjavić
Po zmagi in tretjem mestu v Sapporu je Peter Prevc eden izmed najresnejših kandidatov za osvojitev velikega kristalnega globusa, zato ne čudi dejstvo, da ne želi izpuščati tekem za svetovni pokal.
Oglej si celoten članek

"Poleti sem preveč trdo treniral, da bi pozimi ostajal doma," je na vprašanje, če namerava izpustiti kakšno preizkušnjo za svetovni pokal, na današnji tiskovni konferenci v Ljubljani odgovoril Peter Prevc. Trenutno drugouvrščeni skakalec v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki trenutno za vodilnim Avstrijcem Stefanom Kraftom zaostaja le za 83 točk, je zadovoljen s trenutno formo.

Nadaljevati v tem ritmu

"Že res, da je časa za počitek zelo malo, tako da sploh nimam časa za druge stvari. Zavedam se, da moram trenirati, če želim zadržati takšen ritem. Vedno se da skakati še boljše, a zaenkrat nimam večjih težav. Na tekmah ne delam večjih napak in upam, da bom nadaljeval v tem ritmu," je pojasnil Prevc.

Ostati mora zbran

Četrta zmaga v karieri je 22-letnika zelo razveselila, z bojem za kristalni globus pa se ne obremenjuje: "Skozi celotno sezono sem bil blizu najboljšim, na Japonskem pa si me je očitno vse poklopilo. Zmaga mi je dala dodatno samozavest in nadaljevanje sezone pričakujem z dobrimi občutki. Ostati moram osredotočen in se ne obremenjvati s številkami in razpletom v skupnem seštevku."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.