Prezgodaj pripravili zabavo

Foto: Žurnal24 Kevin Bieksa je bil z dvema zadetkoma junak druge zmage Canucksov. (Foto: Reuter
V Chicagu je bilo vse pripravljeno na zabavo ob uvrstitvi v finale Zahoda. Napaka! Domače Blackhawks so Canucks premagali s 4:1 in izid v zmagah znižali na 2:3. Naslednja tekma bo v olimpijskem mestu.
Oglej si celoten članek

V hokejski ligi NHL so v nedeljo odigrali le eno tekmo. V petem dvoboju konferenčnega polfinala na zahodu so Chicago Blackhawks doma izgubili proti Vancouver Canucks z 1:4. Skupni izid v zmagah je zdaj 3:2 za Chicago. V taboru slednjih so se že pripravljali na veliko slavje pred domačimi navijači ob uvrstitvi v konferenčni finale. A so tokrat delali račun brez ekipe iz olimpijskega mesta, rabljev Los Angeles Kingsov in Anžeta Kopitarja. Vancouver je, ko je bilo najbolj potrebno, zaigral zbrano in učinkovito, v vratih pa je imel Roberta Luonga, ki je z 29 obrambami razorožil domače napadalce.

Strelski junak je bil Kevin Bieksa, ki je dosegel dva gola. "Na prejšnji tekmi nismo igrali tako, kot znamo. Smo zelo disciplinirana ekipa, tega pa na prejšnji tekmi ni bilo. Toda zdaj smo spet pravi, igramo dober hokej in se zabavamo. Rezultat pa je tu," je skrivnost vrnitve Vancouvra pojasnil Bieksa. Christian Ehrhoff je prvi gol za goste dosegel že po pičlih 59 sekundah tekme. Šesta tekma bo v torek v Vancouvru, morebitna sedma v četrtek v Chicagu. Zmagovalec tega dvoboja se bo v finalu Zahoda pomeril s San Jose Sharks.

Liga NHL, 2. kolo končnice, tekma 9. 5.:

Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 1:4  /3:2/

*v poševnicah je izid v zmagah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.