Prezgodaj za šampanjec

Foto: Žurnal24 ZM Olimpija si že v Celovcu lahko zagotovi nadaljevanje.
ZM Olimpija si lahko z današnjo zmago na gostovanju v Celovcu zagotovi polfinale v ligi Ebel. Jeseniški hokejisti bodo gostovali pri Linzu, po dveh četrtfinalnih dvobojih je rezultat izenačen na 1:1.
Oglej si celoten članek
 

Nagradna igra

S srečo in znanjem do čipsov Kelly's

Kljub temu da Olimpija proti KAC vodi že z 2:0 in da Celovčani na dveh tekmah z igre še niso zadeli, edini gol je s kazenskega strela dosegel Šved Pär Arlbrandt, so ljubljanski hokejisti prepričani, da Avstrijci niso vrgli puške v koruzo. "Ne glede na izzid še vedno pričakujem hud boj za uvrstitev v polfinale, zato šampanjca še ne bomo odpirali," je povedal kapetan in najboljši strelec zmajev Tomaž Vnuk.


Alex Westlund je eden ključnih mož za uspehe Olimpije. © IFP

 

 
 

Nasprotniku ne želimo ničesar prepustiti, zato bomo igrali tako kot doslej, saj še ni nič odločeno. Če bodo dobili samo kanček upanja, se lahko zgodi še karkoli.

Alex Westlund

 
Tudi trener Ljubljančanov Mike Posma ne želi prehitevati dogodkov. "V končnici je najbolj pomembno, da čim hitreje pozabiš zadnjo tekmo in se dobro pripraviš na naslednjo. KAC je še v igri za polfinale," je opozoril Posma in dodal: "Mi moramo nadaljevati z disciplinirano igro, ki smo jo pokazali na prvih dveh tekmah. Če nam bo to uspelo, mislim, da imamo zelo dobre možnosti. Bo pa zelo težko, ker bo KAC igral na vse ali nič in zato tudi pričakujem njihovo ofenzivo. Vsaka naslednja tekma bo še težja, a mi smo pripravljeni tudi na to."

Vratar Alex Westlund , junak Olimpije na prvih dveh četrtfinalnih tekmah, razmišlja podobno kot Vnuk in Posma. "Nasprotniku ne želimo ničesar prepustiti, zato bomo igrali tako kot doslej, saj še ni nič odločeno. Če bodo dobili samo kanček upanja, se lahko zgodi še karkoli," je bil previden najboljši vratar lige Ebel, ki je ubranil več kot 93 odstotkov strelov.

Jeseničani bodo v Linzu lahko računali na podporo 150 naviijačev. © SPS

 

Jesenice z optimizmom v Linz
"O tem, kdo se bo uvrstil v polfinale, še ne razmišljamo, osredotočamo se na vsako tekmo posebej. Čaka nas gostovanje v Linzu in če se želimo uvrstili naprej, potem potrebujemo tudi zmago na gostovanju. Samo domači uspehi ne bodo zadostovali," je pred današnjim srečanjem menil glavni strateg železarjev Kim Collins.

Po nedeljski zmagi s 4:2 je bil optimistično razpoložen tudi švedski napadalec jeseniškega moštva Henrik Malmström : "Pokazali smo, da lahko premagamo Linz, naša zmaga na drugi tekmi je bila zaslužena, bili smo boljši od njih. Zakaj nam ne bi uspelo še dvakrat? Zdaj vedo, da lahko izgubijo proti Jesenicam, zato bo naslednja tekma zanje psihološko gotovo težja."


Collins se zaveda, da bodo morali njegovi varovanci zmagati tudi v gosteh. © SPS

 
V Celovec 350 navijačev
ZM Olimpijo bo na tretji tekmi četrtfinala lige Ebel v Celovcu spodbujalo približno 350 navijačev, kolikor jih je bilo že na prvem srečanju. Ljubljančani so sicer Avstrijce prosili za več kart, a ti njihove prošnje niso uslišali. V klubu upajo na športno obnašanje navijačev in da se ne bo ponovila četrtkova zgodba, ko so trije navijači poškodovali tri avtomobile in spraznili gasilni aparat, nato pa se še upirali aretaciji. Policija jih je po zaslišanju izpustila, a jih obtožila poškodovanja premoženja in kaljenja javnega miru.

Z bučno podporo v Linz
Na tretji tekmi proti Linzu bo železarje spremljala tudi skupina jeseniških ljubiteljev hokeja. "Pričakujemo okoli 150 navijačev, ki se bodo v Linz odpravili z avtobusom in lastnimi prevoznimi sredstvi. Doslej so nas spremljali na vseh tekmah, nič drugače pa ni tudi v končnici. Hvaležni smo jim za podporo," je dejal jeseniški predstavnik za stike z javnostjo Zoran Račič.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.