Pri 18-ih v beli majici, a malce razočaran

Foto: Vid Ponikvar/Sportida
Foto: Vid Ponikvar/Sportida
Komaj osemnajstletni Žiga Jerman je nosilec bele majice za najboljšega mladega kolesarja na dirki po Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Luka Mezgec je z zmago na drugi etapi dirke po Sloveniji oblekel zeleno majico za skupno vodilnega ter si priboril tudi rdečo za najboljšega po osvojenih točkah. Slovenski kolesarji pa imajo v svoji lasti še eno majico. Belo za najboljšega v konkurenci mladih kolesarjev bo tudi v tretji etapi nosil član Rog-Ljubljana Žiga Jerman. Skupno je z osmimi sekundami zaostanka uvrščen na peto mesto.

"Občutki so danes malo mešani. Vesel sem, da nosim belo majico, a sem tudi malce razočaran zaradi smole, ki sem jo imel v zadnjih kilometrih. Dva fanta pred mano sta padla, poskušal sem odviti in šel na pločnik, kjer pa sem se zaletel v gledalca. Sem sicer kar tehničen kolesar in mi je ustrezalo, da se je malce skupina razredčila," je po drugi etapi dirke po Sloveniji dejal 18-letni kolesar.

Ta se je izkazal že na prvi etapi od Kopra do Kočevja, ko je bil od uvodnih kilometrov v begu še z osmerico kolesarjev, a jih je glavnina ujela pred vstopom v Kočevje. Jerman je sicer med etapo dobil dva leteča cilja.

"Bil sem kar presenečen, da nisem bil zelo zmatran. Mislil sem, da bom precej bolj izmučen. A ni bilo tako, danes sem imel kar sveže noge," je dejal nosilec bele majice, ki je o tretji etapi, ta se bo končala na Rogli menil: "Mislim, da je zame jutri malce pretežka trasa za v klanec. A vsekakor bomo 'borbali', na koncu pa bom bidel, kaj mi bo to prineslo."

To je sicer zanj prvi nastop na domači dirki, navdušen je nad gledalci: "Veliko ljudi je bilo ob cesti. Vzdušje je bilo res pravo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.