Pri 36 letih v nesreči preminil švedski rokometni as

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji švedski rokometni reprezentant se je med vožnjo s kolesom zaletel v tovornjak.
Oglej si celoten članek

Švedski mediji poročajo o tragični novici, da je pri zgolj 36 letih tragično preminil njihov nekdanji rokometni reprezentant Fredrik Larsson.

Nekdanji levi zunanji igralec švedske reprezentance se je vozil s kolesom, ko je pri spustu s klanca naletel na tovornjak. Larsson naj bi preminil na kraju nesreče, za sabo pa je pustil ženo in dve hčerkici.

Preiskovalci na Švedskem naj bi že potrdili, da je bil voznik tovornjaka v prisebnem stanju, oziroma ni bil pod vplivom drog ali alkohola.

Kolesar, ki se je spuščal po klancu navzdol, naj bi se namreč frontalno zaletel v tovornjak, ki se je v nasprotni smeri vozil po klancu navzgor.

Razlog za nesrečo naj bi bila tako slabo urejena cesta, ki je bila zaradi ostrih ovinkov ter slabe preglednosti v preteklosti že pogosto kriva za usodne nesreče.

"Čutimo lahko le globoko osuplost ter žalost. Naše misli so s Fredrikovo družino," so sporočili iz Švedske rokometne zveze.

Foto: Epa Fredrik Larsson

Larsson je večino kariere preživel v svoji domači Švedski, kjer je kariero začel pri IFK Skövde, od koder se je preselil v Ystads IF HF, katerega je po zgolj eni sezoni zapustil ter se odpravil v Hammarby, kjer si je tudi izgradil svoje rokometno ime.

Leta 2009 po štirih letih v Hammarbyju se je prvič odpravil v tujino, ko je okrepil španski Aragon. Po dveh letih v Španiji se je vrnil na Švedsko, kjer je eno leto blestel v Sävehofu. Odlični nastopi so mu priborili prestop kariere, ko je okrepil nemškega velikana Gummersbach. Kariero je zaradi poškodb zaključil leta 2016 v švedskem Alingsasu.

Za izjemno močno švedsko reprezentanco je nastopil na 36 tekmah, na katerih je zbral 52 zadetkov. Izmed velikih tekmovanj je reprezentančni dres nosil na Evropskem prvenstvu leta 2010 ter Svetovnem prvenstvu 2011.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.