Pri 45 letih nazaj na nogometne zelenice

Foto: EPA uefa žreb liga prvakov pavel nedved
Nekdanji nogometni as se pri 45 letih vrača iz pokoja.
Oglej si celoten članek

Sloviti češki nogometaš Pavel Nedved se je upokojil leta 2009, zdaj pa se je odločil, da bo spet zaigral za svoj matični klub - FK Skalna. Petinštiridesetletni Nedved je v tem amaterskem češkem klubu začel svojo bogato nogometno kariero, v tem klubu pa igra tudi njegov 18-letni sin Pavel Nedved Junior.

"Končno nam je uspelo. Po napornih pogajanjih z Juventusom je Nedved vendarle postal naš igralec," so ponosno sporočili iz omenjenega češkega kluba.

V tem trenutku še ni jasno, kdaj bo Nedved, sicer podpredsednik italijanskega nogometnega velikana Juventusa iz Torina, zaigral za svoj matični klub. Od tam se v začetku devetdesetih let minulega stoletja odpravil v Prago, kjer je branil barve Dukle in Sparte, najbolj pa je zaslovel v obdobju, ko je igral na Apeninskem polotoku pri Laziu in Juventusu.

Nedved, ki je bil leta 2003 izbran tudi za najboljšega nogometaša na svetu, je za češko izbrano vrsto odigral 91 tekem in dosegel 18 golov, z njo je osvojil tudi drugo mesto na evropskem prvenstvu v Angliji 1996.

Foto: AFP Pavel Nedved ob koncu svoje bogate kariere postaja vse bolj temperamenten.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.