Pri F. Schlecku našli prepovedani diuretik

Foto: EPA
Foto: EPA
Dirko po Franciji je stresla nova dopinška afera. Luksemburžan Fränck Schleck, tretji z lanske dirke, je padel na dopinškem testu zaradi diuretika. Starejši izmed bratov je bil sicer pred suspenzom 12.
Oglej si celoten članek

"Ko nas je UCI obvestil o prisotnosti diuretika xipamida v urinskem vzorcu Fräncka Schleka 14. julija, se je ekipa odločila, da ga takoj umakne s Toura," so zapisali pri njegovem moštvu RadioShack-Nissan ter dodali, da je Fränck Schleck šel na policijsko postajo in da hotel ni bil preiskan, čeprav priče trdijo, da so v bližini hotelske stavbe videle policiste v uniformah in civilni opravi. Dopinški test se je zgodil po 13. etapi 14. julija. Schleckovo moštvo je pojasnilo še, da xipamid ni sestavina nobenih preparatov, ki jih ekipa uporablja, zato njegove prisotnosti v kolesarjevem urinu ne morejo pojasniti. Schlecku grozita dve leti pepovedi.

"Xipamid ni zdravilo, ki ga uporabljamo v naši ekipi, zato smo ga suspendirali. Ne glede na to, da za zdaj še ni stoodstotnih dokazov, je bolje, da Schlecka izločimo iz dirke. Nočemo namreč, da bi za nami kazali za hrbtom," je dejal vodja ekipe RadioShack Johan Bruyneel.

To je že drugo zaslišanje dopinškega grešnika na prosti dan Toura. Spomnimo: pred tedni so organi oblasti preiskovali Remyja Di Gregoria.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.