Pri Hajduku zbrisali peterokrako rdečo zvezdo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pri splitskem Hajduku je v zadnjem času zelo vroče. Vodstvo ponosa Dalmacije je v javnost poslalo koledarje za leto 2012 in na njih retuširalo stare fotografije in z dresov legend kluba zbrisalo klubski grb s peterokrako rdečo zvezdo. Nadzorni odbor kluba je upravo pozval, naj nemudoma umakne sporni koledar.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem, kjer bodo tako kot pri nas v nedeljo parlamentarne volitve, je predvolilni čas zaznamoval škandal z rdečo zvezdo. Vodstvo hrvaškega nogometnega prvoligaša Hajduka je na novem koledarju za leto 2012 retuširalo stare fotografije in z dresov legend kluba zbrisalo klubski grb s peterokrako rdečo zvezdo.

Kot poročajo hrvaški mediji, so v splitskem Hajduku s pomočjo računalniškega programa z belih dresov največjih legend slovite dalmatinske ekipe izginili vsi grbi s simbolom prejšnjega političnega sistema.

Gre za še eno v vrsti spornih potez predsednika uprave kluba Hrvoja Maleše, ki so ga enkrat že zalotili z ustaško kapo na glavi. Na škandal se je že odzval Nadzorni odbor Hajduka, ki je upravo kluba pozval, naj nemudoma umakne sporni koledar, "ki ne sme z neustreznimi in napačnimi podatki predstavljati Hajdukove športne zgodovine". "Hajduk ima kot klub bogato stoletno športno tradicijo in še nikoli v svoji zgodovini ni spreminjal svojega imena ali zakrival svojih simbolov, zato natisnjenega koledarja ne moremo sprejeti kot uradnega koledarja HNK Hajduk," je nadzorni odbor zapisal v izjavi za javnost po včerajšnji korespondenčni seji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.