Pri Jumbo-Vismi izbrali ekipo za Vuelto

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Odgovor na to, ali bo Primož Roglič naskakoval tretjo zaporedno zmago na dirki po Španiji.
Oglej si celoten članek

Pred dnevi je postalo jasno, da na prihajajoči dirki po Španiji ne bo nastopil zmagovalec Toura Tadej Pogačar, še malo pa je bilo potrebno počakati na odločitev pri nizozemski ekipi Jumbo-Visma. Ta se je zdaj dokončno odločila, da bo na Vuelto poslala tudi dvakratnega zmagovalca te preizkušnje in novopečenega olimpijskega prvaka v vožnji na čas. Primož Roglič bo tako še tretjič zapored naskakoval skupni uspeh na španskih cestah.

Zasavec je imel obilico smole na zadnji tritedenski dirki, že v prvih treh etapah Toura je dvakrat padel, drugi ga je stal boja za skupno zmago. Zaradi posledic padca je kasneje odstopil in se po krajšem mirovanju začel pripravljati na nastopa v Tokiu. Na koncu se je v domovino vrnil z zlato kolajno.

"Moji naslednji cilji so nastop v Plouayju, na evropskem in svetovnem prvenstvu ter na jesenskih italijanskih klasikah. Obeta se zanimiv zaključek sezone," je še za konec dodal 22-letnik s Klanca pri Komendi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.