Pri Juventusu na bojni poti

Foto: EPA
Foto: EPA
V torek se bo nadlajevalo najprestižnejše klubsko nogometno tekmovanje.
Oglej si celoten članek

V četrfinalu lige prvakov se bobo v torek pomerili Borussia Dortmund in Monaco ter Juventus in Barcelona.

"Monaco ima kopico igralcev, ki nas navdušujejo. Imajo izjemno individualno kakovost, a so tudi kompaktni kot ekipa in fizično zelo močni. Imajo velike osebnosti in nekaj izjemno nadarjenih nogometašev. Ponavadi gre v akšnih dvobojih za razmerje 50:50, a je tokrat momentum malce na njihovi strani. A smo pripravljeni za tekmo, želimo pokazati svojo moč in zmagati," pred dvobojem z nogometaši iz kneževine pravi trener Borussie Thomas Tuchel.

Pri Monacu se bo v kader vrnil Radamel Falcao. "On lahko prinese razliko, to se je že dogajalo v ligi prvakov. Imamo nekaj težav, saj bosta manjkala Sidibé in Bakayoko, vendar imamo dolgo klop. Pomerili se bomo z izjemnim tekmecem, ki ima več evropskih izkušenj kot mi, kar je lepa prednost. Želimo pokazati, kdo smo, a hkrati moramo biti previdni pri branjenju. Ni lahko, ko imaš naporno tekmo vsake tri dni. Ne poznam primera, da bi se ena ekipa iz tretjega predkroga lige prvakov prebila vse do četrtfinala. Odigrali smo več tekem kot vsi naši nasprotniki," pa je povedal strateg Monaca Leonardo Jardim, ki je s svojim moštvom v osmini finala izločil Manchester City Pepa Guardiole.

 

Pred povratnim dvobojem je slabo v lovu na napredovanje v četrtfinalu kazalo tudi Barceloni, ki je nato doma s 6:1 ugnala PSG, precej bolj zanesljiv je bil Juventus.

"V nogometu je mogoče prav vse, v četrtfinalu pa je klub za katerega so vsi mislili, da je že izločen. Zato bodo polni samozavesti. V Parizu je imela Barca zelo slab dan in to se bo težko ponovilo. Na prvi tekmi imamo prednost domačega igrišča in želimo iztržiti dober rezultat, ki nam bo nudil priložnost tudi na gostovanju v Barceloni. Tudi za trenutek ne bomo smeli stopiti s stopalke za plin," je razmišljal napadalec Stare dame Gonzalo Higuaín.

Barca je v finalu leta 2015 Juve premagala s 3:1. "Maščevanje v nogometu po mojem mnenju ne obstaja. Kar si izgubil, ne moreš več nadoknaditi. So pa nove priložnosti. Obe ekipi sta zamenjali nekaj igralcev od leta 2015, zato se osredotočamo le na to, da odigramo dobro tekmo. Nihče ne bo razmišljal o tekmi v Berlinu," pa je dejal Higuaínov rojak Javier Mascherano.

Podobno je razmišljal tudi njegov trener Luis Enrique: "Moštvi sta drugačni, Juve pa je še vedno zelo dober. Ne bi pa mogel reči, ali je boljši oziroma slabši kot pred dvema letoma. Na finale imam lepe spomine, a zdaj gre za povsem novo tekmo. Obe ekipi sta samozavestni. Vsekakor mi igralce ni treba motivirati za četrtfinalni dvoboj lige prvakov z Juventusom."

Po spodnjem videu sodeč, so zelo motivirani tudi nogometaši Juventusa:

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.