Pri komaj 53 letih preminil nekdanji rokometni reprezentant, legenda Celja

Foto: Twitter/RK Celje Pivovarna Laško
Foto: Twitter/RK Celje Pivovarna Laško
Dosti prezgodaj je preminil nekdanji rokometaš, ki je kar 11 let nastopal za Celje, kasneje pa v klubu vodil mlajše selecije.
Oglej si celoten članek

Po hudi bolezni je v 53. letu starosti umrl Boštjan Strašek, eden izmed trenerjev mlajših selekcij rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško ter dolgoletni član celjskega kluba. "Z veliko žalostjo smo sprejeli vest, da nas je mnogo prezgodaj zapustil nekdanji slovenski reprezentant Boštjan Strašek," so zapisali pri Rokometni zvezi Slovenije.

Strašek je prepoznano ime celjskega kluba in nasploh slovenskega rokometa. Bil je dolgoletni član Celja med letoma 1985 in 1996; 11 sezon je bil igralec članske ekipe Celja, v zadnjih sezonah pa je bil trener mlajših selekcij kluba, ki jim je predajal svoje znanje.

Strašek je bil tudi član prve slovenske članske rokometne reprezentance, za katero je sicer skupaj zbral 36 uradnih nastopov, so še zapisali v celjskem taboru.

Kot trener vratarjev je kasneje sodeloval tudi pri mlajših reprezentančnih selekcijah, z mladinsko je leta 2018 v Celju osvojil naslov evropskih prvakov.

Prav tako je v svoji karieri deloval tudi v nekaterih drugih rokometnih sredinah v Sloveniji in tujini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.