Pri McLarnu odpovedali testiranja

Foto: EPA honda mclaren
Ekipa formule 1 zaradi groženj ostala brez testiranj.
Oglej si celoten članek

Ekipa formule 1 McLaren in proizvajalec pnevmatik Pirelli sta po številnih poskusih oboroženih ropov v brazilskem Sao Paulu odpovedala načrtovana testiranja za torek in sredo. Minuli konec tedna, ko je omenjeno brazilsko mesto gostilo dirko formule 1, so se med tarčami roparjev znašli člani osebja ekip Mercedesa, Williamsa in Sauberja.

Nov incident Brazilca sram za domovino

McLaren je pojasnil, da se je za odpoved testiranj odločil, ker v ekipi čutijo, da so člani osebja ogroženi. "Skupaj s Pirellijem smo se odločili, da odpovemo testiranja pnevmatik v Interlagosu. Varnost naših ljudi je bilo vedno najpomembnejše in v luči zadnjih dogodkov smo čutili, da nima smisla tvegati," so tvitnili pri moštvu McLaren.

Člane Mercedesa so oropali v petek zvečer. Osebje jo je odneslo brez poškodb, roparji pa so jim odvzeli dragocenosti in denar. Po poročanju britanskih medijev so bili tarče roparjev tudi člani Williamsa, Sauberja in Mednarodne avtomobilistične zveze Fie.

O Alonsu Šef Honde: "Raje bi imel, če se ne bi pritoževal po radiu"

Prihodnost dirke v Braziliji po letu 2020 je prav zaradi varnostnih težav pod velikim vprašajem, po koncu letošnje sezone pa se bo poslovil tudi edini brazilski dirkač Felipe Massa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.