Pri naših sosedih z nogometom nadaljujejo že sredi tega meseca

Foto: Epa
Foto: Epa
Na Madžarskem nogomet spet 23. maja, v Grčiji še pod vprašajem.
Oglej si celoten članek

Med državami, kjer bodo nadaljevali nogometno prvenstvo, je tudi Madžarska. Tamkajšnja nogometna zveza MLSZ je sporočila, da se bo prvoligaško tekmovanje na stadionih, kjer ne bo gledalcev, nadaljevalo 30. maja, pokalno tekmovanje pa že 23. maja.

Na Madžarskem bodo nogometaši prvič po koronakrizi spet aktivni 23. in 27. maja, ko bodo izvedli polfinalne tekme pokalnega tekmovanja. Finale pokala je predviden 2. junija.

MLSZ je tekmovanja zaradi epidemije novega koronavirusa prekinila sredi marca, prejšnji teden pa so madžarske oblasti spet dovolile izvedbo športnih tekem pod posebnimi pogoji, med drugim tudi brez prisotnosti gledalcev.

Prvoligaško nogometno prvenstvo se bo tako konec maja nadaljevalo s tekmami 26. kroga. Trenutno na lestvici vodi Ferencvaros s tremi točkami prednosti pred Fehervarjem.

Velikan v težavah Evropski nogometni velikan pred izpadom v drugo ligo zaradi nameščanja tekem

Za zdaj pa je bolj negotovo v Grčiji. Minister za šport Lefteris Avgenakis je namignil, da bi lahko nadaljevali tekmovanje v prvi ligi, toda konkretnih datumov še ni predstavil. Za zdaj se lahko igralci vrnejo na treninge. V vsakem primeru pa bodo tekme, če jih bodo lahko igrali, potekale pred praznimi tribunami.

Treninge bodo prvoligaška moštva v tej državi prvič po krizi nadaljevala danes, v klubih bodo morali zagotoviti delo v manjših skupinah in pri tem strogo upoštevati pravila za preprečevanje možnosti okužb z novim koronavirusom, je še sporočil minister.

V Grčiji kot najbolj realno datumsko možnost za nadaljevanje prvenstva sicer navajajo 14. junij.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.