Pri Olimpiji pozabili na obrambo

Foto: Saša Despot košarka Petrol Olimpija - Strasbourg
Košarkarji Petrola Olimpije so v 5. krogu lige prvakov izgubili z Neptunas Klaipedo z 88:97 (17:24, 47:56, 68:80).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Petrola Olimpije so v petem krogu lige prvakov doživeli četrti poraz. V Stožicah so morali priznati premoč ekipi Neptunas Klaipeda iz Litve, ki je slavila s 97:88. Ljubljančani tako ostajajo brez zmage na domačem parketu in iz tekme v tekmo potrjujejo spoznanje, da nimajo ekipe za enakovreden boj v tretjerazrednem evropskem klubskem tekmovanju. Edini dve točki so zabeležili prejšnji teden na gostovanju v Belgiji.

Proti Klaipedi so bili brez vseh možnosti za uspeh. Gostje, ki do te tekme niso zmagali v gosteh, so že v prvi četrtini postavili temelje za zmago, jasno namero o dveh točkah pa so potrdili še na začetku druge četrtine, ko so prednost povišali na 36:19.

Petrol Olimpija je nekajkrat prišla pod deset točk zaostanka, vendar za preobrat ni imela niti znanja, volje ali dovolj razpoloženih posameznikov. Najbližje je prišla v 36. minuti - 80:86, vendar so gostje na napad odgovorili s sedmimi zaporednimi točkami in zlahka prišli do zaslužene zmage.

Najboljši strelec pri domačih je bil Miha Lapornik z 22 točkami (trojke 3:6), 16 jih je dosegel Blaž Mesiček (5 skokov), 14 pa Mirza Begić (5 skokov).

Ljubljančani bodo v naslednjem krogu 13. novembra znova gostitelji, in sicer nemške ekipe Medi Bayreuth.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.