Pri Unitedu odpustili van Gaala

Foto: EPA
Foto: EPA
Manchester United je po koncu sezone, v kateri se klub z Old Trafforda ni uvrstil v ligo prvakov, predčasno odpustil nizozemskega trenerja Louisa van Gaala, poročajo otoški mediji.
Oglej si celoten članek

Z odslovitvijo Louisa van Gaala se je sprostilo mesto glavnega trenerja, ki ga bo po napovedih in pričakovanjih zasedel portugalski strateg Jose Mourinho. Manchester United in 53-letni portugalski strateg, ki je vse od decembra in odhodu iz Chelseaja,brez zaposlitve, sta že prišla do načelnega dogovora o sodelovanju v novi sezoni, in to še pred sobotnim finalom pokala FA s Crystal Palaceom.

Nogometaši Uniteda so na sobotni finalni tekmi na londonskem Wembleyju po podaljšku premagali Londončane z 2:1. Za United je to bil prvi pokal FA po letu 2004 in skupno 12. Z osvojeno pokalno lovoriko se van Gaal poslavlja s trenerske klopi rdečih vragov, čeprav je imel z dvajsetkratnimi angleškimi prvaki pogodbo podpisano do konca prihodnje sezone. Manchester United bo, kot kaže, 64-letnemu Nizozemcu kot odškodnino za predčasno prekinitev pogodbe izplačal pet milijonov funtov.

Guardian in Sky Sports sta že v nedeljo napovedala, da bosta Manchester United in Mourinho pogodbo podpisala že ta teden. Sky Sports je prišel do podatka, da bo v Anglijo v torek iz Kitajske pripotoval Mourinhov agent Jorge Mendes, na podlagi česa bi bilo mogoče z vso gotovostjo napovedati, da bodo pogajanja prešla v sklepno fazo.

Portugalec naj bi s klubom podpisal pogodbo za tri sezone, vredno 77 milijonov evrov, s čimer bi postal najbolje plačani nogometni trener v zgodovini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.